avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 970 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Pot sa beneficiez de indemnizatia pentru CCC daca sunt ...
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Pot sa beneficiez de indemnizatia pentru CCC daca sunt asociat si administrator la un SRL?

Buna ziua,
Copilul meu a nascut in 25.11.2010, beneficiez de ind. de crestere copil din 6 01.2011.
Sunt asociat unic si administrator la o SRL la care a fost suspendata activitatea pt 3 din 18.04.2009.
Trebuie sa reiau activitatea din 18.04.2012, dar eu mai beneficiez de ind crestere copil pana 25.11.2012.
Pot ca primesc de la stat indemnizatia de crest.copil,pt perioada apr-noi.2012 ca administrator si asociat unic (la un SRL fara activitate, nici-o vanzare, nici-o cumaparare).

multumesc
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 15:35, 21 Martie 2012
1. Nu inteleg de ce "trebuie" sa reluati activitatea din aprilie si nu dupa ce se termina CCC.

2.- Daca reluati activitatea si obtineti venituri atunci veti primi un stimulent de100 lei lunar pana ce copilul va implini 2 ani (conf. OUG 148/2008, in baza careia ati intrat in CCC).
- Daca nu obtineti venituri puteti primi, in continuare, indemnizatia pentru CCC.

3. Din OUG 148/2005:

Art. 3.
(1) Persoanele care sunt îndreptãţite sã beneficieze de indemnizaţia pentru creşterea copilului, reglementatã de prezenta ordonanţã de urgenţã, şi realizeazã venituri profesionale supuse impozitului pe venit, potrivit prevederilor Legii nr. 571/2003, cu modificãrile şi completãrile ulterioare, beneficiazã de un stimulent în cuantum lunar de 300 lei.
...
(4) Începând cu data de 1 ianuarie 2007, cuantumul stimulentului lunar prevãzut la alin.(1) este de 100 lei.

Art.12
...
(2) Plata indemnizaţiei prevãzute la art. 1 alin. (1), respectiv la art. 2, se suspendã începând cu ziua urmãtoare celei în care beneficiarul realizeazã venituri profesionale supuse impozitului pe venit potrivit prevederilor Legii nr. 571/2003, cu modificãrile şi completãrile ulterioare.
...

Trebuie sa reiau activitatea, pentru ca a fost suspendata pt 3 ani (din cauza impozit minim, si taxa forfetara), si la AFP mi-au zis ca nu se mai poate prelungi suspendarea.

Inca nu vreau sa reiau activitatea, dar am primit aceasta informatie.
1. Atunci reluati activitatea numai scriptic fara sa obtineti venituri.

2. Nu ar fi rau sa mergeti sa intrebati si la Agentia Judeteana pentru Plati si Inspectie Sociala, cea care aproba si plateste indemnizatia pentru CCC.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Reluarea activitatii in timpul ccc cmutulescu cmutulescu am intrat în concediu de crestere a copilului din somaj, dacă mă angajez renuntând la indemnizatie (mai am 6 luni pana la incetarea concediului) ce ... (vezi toată discuția)
Stimulent pentru reluarea activitatii inainte de 2 ani dia_tia dia_tia Sunt in concediu de maternitate si cei 2 ani de la nasterea fetitei urmeaza sa expire in luna mai 2012. As dori sa stiu daca, in cazul in care ma intorc la ... (vezi toată discuția)
Concediul pentru ingrijirea copilului Alexamdru Alexamdru Daca astazi intru in concediu pentru ingrijirea copilului pana la 1 an , la cate zile ma pot angaza ca sa pot beneficia de stimulentul de insertie? (vezi toată discuția)