avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 827 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Stimulent pentru reluarea activitatii inainte de 2 ani
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Stimulent pentru reluarea activitatii inainte de 2 ani

Sunt in concediu de maternitate si cei 2 ani de la nasterea fetitei urmeaza sa expire in luna mai 2012. As dori sa stiu daca, in cazul in care ma intorc la servici inainte de luna mai 2012, mai primesc stimulent pentru reluarea activitatii inainte de 2 ani, (conform legii anterioare). In caz afirmativ: in ce cuantum va fi acest stimulent si ce trebuie sa fac ca sa il primesc?
Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 14:18, 18 Ianuarie 2012
1. Dvs. ati intrat in CCC in baza OUG 148/2005 privind susţinerea familiei în vederea creşterii copilului, care spune:

Art. 3
(1) Persoanele care sunt indreptatite sa beneficieze de indemnizatia pentru cresterea copilului, reglementata de prezenta ordonanta de urgenta, si realizeaza venituri profesionale supuse impozitului pe venit, potrivit prevederilor Legii nr. 571/2003, cu modificarile si completarile ulterioare, beneficiaza de un stimulent al carui cuantum se raporteaza la ISR si se stabileste la 0,2 ISR.
...
2. 1 ISR = 500 lei.

3. Asadar, daca va reluati activitatea veti beneficia de stimulentul de 100 lei lunar.

4. - Faceti o cerere catre angajator prin care solicitati incetarea suspendarii CIM si reluarea activitatii in baza aceluiasi CIM.
- Angajatorul emite o decizie in sensul celor de mai sus.
- Cu o copie dupa aceasta decizie va prezentati la Primarie (unde ati depus dosarul pentru CCC) si faceti si acolo o cerere de suspendare a indemnizatiei pentru CCC deoarece reluati acivitatea.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Stimulent de insertie leon27ro leon27ro Sunt in CCC si am optat pentru doi ani, dar intentionez sa ma intorc la munca mai devreme (la 1 an si 4 luni) Beneficiez de stimulent de insertie? Sotul ... (vezi toată discuția)
Procedura intoarcere la serviciu din concediu crestere copil Bubinubi Bubinubi Buna ziua, va rog sa ma ajutati cu pasii de urmat pentru a intra in posesia stimulentului in cazul intoarcerii la lucru inainte de implinirea celor 2 ani ... (vezi toată discuția)
Stimulentul de insertie Tonia30 Tonia30 Buna ziua. Ca sa primesc stimulentul de 500 de lei de la primarie stiu ca trebuie sa ma intorc la serviciu pana sa implineasca copilul 1 an. Daca fetita mea ... (vezi toată discuția)