avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 864 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... stimulent de insertie
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

stimulent de insertie

Sunt in CCC si am optat pentru doi ani, dar intentionez sa ma intorc la munca mai devreme (la 1 an si 4 luni) Beneficiez de stimulent de insertie? Sotul trebuie sa stea acasa in CCC obligatoriu? Unde depun actele pentru stimulent? (adica le da angajatorul sau ANSVSA?)Cand trebuie depuse actele pentru a beneficia de stimulent imediat cand ma intorc la munca? Multumesc
Cel mai recent răspuns: leon27ro , utilizator 16:53, 11 Aprilie 2013
1. Deoarece copilul este nascut inainte de 1 martie 2012 nu mai exista obligativitatea sotului de a intra cel putin o luna in CCC.

2. Puteti beneficia de stimulentul de insertie de 500 lei lunar pana implineste copilul 2 ani.

3. - Faceti o cerere catre angajator prin care solicitati incetarea suspendarii CIM si reluarea activitatii in baza aceluiasi CIM.
- Cu decizia emisa de angajator ca ati reluat activitatea mergeti la Primarie (unde ati depus actele pentru indemnizatia pentru CCC), solicitati suspendarea platii indemnizatiei si acordarea stimulentului de insertie.
multumesc!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Lndemnizatie pentru cresterea copilului alinalucascris alinalucascris Buna.As avea o intrebare:momentan sunt in concediu pentru cresterea copilului,iar la inceputul acestuia am optat pentru varianta de 2 ani.Insa acum cand ... (vezi toată discuția)
Revenirea la munca inainte de implinirea celor 2 ani optati pt ccc! denisa25 denisa25 Buna ziua! Am nascut in data de 19 .10.2012. Am optat pentru 2 ani la CCC. Ar trebui sa ma intorc la munca in data de 19 .09.2014.sunt nevoita sa ma ... (vezi toată discuția)
Sistare indemnizatie crestere copil gabimisi gabimisi Buna ziua, Va rog sa-mi spuneti ce am de facut in cazul in care vreau sa ma intorc mai devreme la locul de munca decat sa se termine sei 2 ani de concediu de ... (vezi toată discuția)