avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 665 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Revenirea la munca inainte de implinirea celor 2 ani ...
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Revenirea la munca inainte de implinirea celor 2 ani optati pt ccc!

Buna ziua! Am nascut in data de 19 .10.2012. Am optat pentru 2 ani la CCC. Ar trebui sa ma intorc la munca in data de 19 .09.2014.sunt nevoita sa ma intorc de la 1 mai 2014..deoarece colega mea intra in concediu prenatal! pot beneficia de vreun stimulent de insertie pana la implinirea varstei de 2 ani? am inteles ca tatal copilului poate beneficia de indemnizatia de ccc pt acea luna care i se cuvine doar daca angajatorul ii suspenda activitatea de drept,?! dar daca a renuntat la ea---cum a afirmat in momentul in care am depus dosarul----cand se depune dosarul pt incetarea ccc si revenirea la munca?
Cel mai recent răspuns: denisa25 , utilizator 10:50, 5 Martie 2014
1. Daca ati optat pentru CCC pana la varsta de 2 ani si reluati activitatea dupa ce copilul implineste 1 an veti putea beneficia de stimulentul de insertie de 500 lei lunar pana implineste copilul 2 ani.

2. Deoarece tatal copilului a renuntat la acea luna de CCC veti primi stimulentul de insertie numai pana implineste copilul 1 an si 11 luni.

3. - Daca tatal copilului doreste totusi sa intre o luna in CCC o poate face numai daca isi suspenda contractul individual de munca (CIM) pentru acea perioada (asa cum ati procedat si dvs. cand ati intrat in CCC).
- In acea luna dvs. nu veti beneficia nici de indemnizatie pentru CCC si nici de stimulentul de insertie.
- Dupa ce tatal copilului inceteaza CCC veti beneficia de stimulentul de insertie.

4. - Pentru a relua activitatea faceti o cerere catre angajator prin care solicitati incetarea suspendarii CIM si reluarea activitatii in baza aceluiasi CIM.
- Cu dovada ca ati reluat activitatea va prezentati la Primarie si solicitati stimulentul de insertie.

Va multumesc tare mult pentru lamuriri! o zi buna sa aveti si numai bine!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cum sa procedez sa primesc stimulentul de insertie? florinonly florinonly Buna ziua, Va rog sa imi comunicati cand pot sa ma intorc incampul muncii pentru a beneficia de stimuletul de intoarcere din concediul crestere ingrijire ... (vezi toată discuția)
Indemnizatie crestere copil Rody 85 Rody 85 Buna ziua, In situatia in care voi naste in decembrie iar contractul meu este pe o perioada determinata pana in 01.03.2015 pot opta pentru o perioada de 1 an ... (vezi toată discuția)
Lndemnizatie pentru cresterea copilului alinalucascris alinalucascris Buna.As avea o intrebare:momentan sunt in concediu pentru cresterea copilului,iar la inceputul acestuia am optat pentru varianta de 2 ani.Insa acum cand ... (vezi toată discuția)