Buna ziua,
Va rog sa-mi spuneti ce am de facut in cazul in care vreau sa ma intorc mai devreme la locul de munca decat sa se termine sei 2 ani de concediu de crestere al copilului. De ce acte am nevoie? Sar pentru stimulent? Va multumesc!
informati AJPIS-ul ca doriti sa va intoarceti mai devreme la locul de munca,ei va spun ce acte sa aduceti.
Faceti si o cerere catre angajator cu mentiunea ca doriti sa va reluati activitatea incepand cu data de.......,apoi veti primi si o adeverinta de la angajator la AJPIS ptr a se face dovada ca va reantoarceti la munca.
Veti beneficia de stimulent de insertie,doar dupa ce copilul face 1 an.
1. Daca ati optat pentru CCC pana la 2 ani si reluati acum activitatea veti primi stimulentul de in sertie de 500 lei lunar pana implineste copilul 2 ani.
2. Faceti o cerere catre angajator prin care solicitati incetarea suspendarii contractului individual de munca (CIM) si reluarea activitatii in baza aceluiasi CIM.
3. Angajatorul emite o decizie in acest sens iar o copie o depuneti la Primarie unde completati si cererea pentru stimulentul de insertie.