Buna ziua.as dori sa stiu cum trebuie sa procedez in cazul in care mi s-a oferit un job care imi convine,dar sunt inca in concediu de crestere copil de pana la 2 ani?!mai pot beneficia de acel stimulent de 500 lei daca ma intorc mai devreme de 2 ani?copilul are 1 an si 1 luna si eu am optat pentru CCC 2 ani. cum fac sa-mi dau demisia de la locul de munca la care nu vreau sa ma intorc?cum procedez cu toate ,astfel incat sa fiu pe cale legala?
1. Daca ati optat pentru CCC pana la varsta de 2 ani si reluati activitatea dupa ce implineste copilul 1 an veti beneficia de stimulentul de insertie de 500 lei lunar pana va implini copilul 2 ani.
2. Reluarea activitatii se poate face fie la fostul loc de munca fie la alt loc de munca, conditia este sa aveti venituri din salarii.
3. - Puteti sa incheiati un contract individual de munca (CIM) cu al angajator si inainte de a inceta celalat CIM.
- Cu o copie dupa CIM va duceti la Primarie si completati cererea pentru stimulentul de insertie.
4. - La actualul angajator faceti o cerere de incetare a suspendarii CIM si reluarea activitatii, in baza aceluiasi CIM, incepand cu data de...
- In aceeasi zi faceti si o cerere de incetare a CIM cu acordul partilor (art.55b din Codul muncii) cu aceeasi data cu care solicitati reluarea activitatii.
- Ar fi bine sa nu stie actuall angajator ca v-ati gasit un alt loc de munca.