avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 865 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Stimulentul de insertie
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Stimulentul de insertie

Buna ziua.
Ca sa primesc stimulentul de 500 de lei de la primarie stiu ca trebuie sa ma intorc la serviciu pana sa implineasca copilul 1 an. Daca fetita mea implineste 1 an pe 8 martie, primesc banii daca ma intorc la serviciu pe 1 martie? Exista un termen de depunere a dosarului sau poate fi depus chiar dupa ce copilul implineste 1 an, dar decizia de la angajator de revenire este de pe 1 martie?

Multumesc mult
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 10:41, 19 Februarie 2012
1. Daca ati optat pentru CCC pana la 1 an veti beneficia de stimulentul de insertie daca reluati activitatea inainte de a implini copilul 1 an.

2. Reluarea activitatii poate fi chiar si cu o zi inainte.

3. - Faceti o cerere catre angajator prin care solicitati incetarea suspendarii CIM si reluarea activitatii in baza aceluiasi CIM, incepand cu data de 1 martie.
- Cu o copie dupa decizia de reluare a activitatii va duceti le Primarie, unde ati depus dosarul pentru CCC, si completati cererea pentru stimulentul de insertie.
- Cererea la Primarie se poate depune si ulterior implinirii varstei de 1 an a copilului dar ar fi mai bine sa o depuneti inainte pentru a nu avea suprize neplacute.
Va multumesc foarte mult!
Stimulentul de insertie se poate acorda in perioada in care beneficiez de indemnizatie?, daca ma intorc la lucru dupa 1 luna de la nasterea copilului? sau doar una dintre cele doua venituri se acorda.? Multumesc ptr raspuns!
Stimulentul de insertie nu se acorda odata cu indemnizatia pentru CCC.

Se acorda după ce renuntati la CCC si reveniti la munca inainte de implinirea varstei de 1 an a copilului ... se acorda numai in cazul optarii pentru CCC cu o durata de 1 an, in cazul in care ati intrat in CCC sub incidenta OUG nr.111/2010.

Daca ati intrat in CCC sub incidenta OUG nr.148/2005 atunci acesta se acorda după ce renuntati la CCC si reveniti la munca inainte de implinirea varstei de 2 ani a copilului .
Art 8 din HG 52 2011 Norme OUG 111 2010, alineat 4, face referire la calculul cuantumului indemnizatiei pentru cel de-al doilea copil nascut inainte de implinirea varstei de 2 ani a primului copil? sau se aplica in cazul meu, cand dupa implinirea varstei de 2 an, am continuat lucrul pentru 15 zile apoi am intrat in concediu prenatal. 82 zile inainte de data nasteii si dupa 42 de zile) Acum sunt in concediu prenatal in a 60 zi, din cele 82, urmeaza sa nasc saptamana aceasta. Ma intereseaza cum se calculeaza indemnizatia in cazul meu.
Astept raspuns. Multumesc Frumos!

Alte discuții în legătură

Stimulent de insertie grf grf buna ziua fetita mea face un an in 5 iulie eu am optat pt concediu de crestere a copilului pt varianta cu 2 ani intrebarea mea ar fi 1. Daca ma intorc la ... (vezi toată discuția)
Ccc Monica21 Monica21 Urmeaza sa nasc luna aceasta si sunt detasata de aproape 2 ani la o institutie. As vrea sa ma intorc cat mai repede la munca insa societatea la care sunt ... (vezi toată discuția)
Stimulentul de insertie 2016 smileylory smileylory Buna. Daca fiica mea implineste 2 ani in decembrie 2016, iar sotul nu isi va lua ultima luna \"concediul tatalui\", pentru a beneficia de stimulentul de ... (vezi toată discuția)