avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 890 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Stimulentul de insertie
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Stimulentul de insertie

Buna ziua.
Ca sa primesc stimulentul de 500 de lei de la primarie stiu ca trebuie sa ma intorc la serviciu pana sa implineasca copilul 1 an. Daca fetita mea implineste 1 an pe 8 martie, primesc banii daca ma intorc la serviciu pe 1 martie? Exista un termen de depunere a dosarului sau poate fi depus chiar dupa ce copilul implineste 1 an, dar decizia de la angajator de revenire este de pe 1 martie?

Multumesc mult
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 10:41, 19 Februarie 2012
În situaţia în care cele douăsprezece luni avute în vedere sunt constituite şi din perioade asimilate, aşa cum se prevede şi la art. 13 alin. (3) şi (4) din OUG nr. 111/2010, la stabilirea cuantumului indemnizaţiei pentru creşterea copilului se vor lua în considerare inclusiv sumele încasate de persoana îndreptăţită, reprezentând venituri aferente perioadelor asimilate.

In speta, indemnizatia lunara se va stabili in cuantum de 75% din media veniturilor nete realizate pe ultimele 12 luni ( veniturile de dupa revenirea din CCC + indemnizatia primita pentru primul copil).

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Stimulent de insertie grf grf buna ziua fetita mea face un an in 5 iulie eu am optat pt concediu de crestere a copilului pt varianta cu 2 ani intrebarea mea ar fi 1. Daca ma intorc la ... (vezi toată discuția)
Ccc Monica21 Monica21 Urmeaza sa nasc luna aceasta si sunt detasata de aproape 2 ani la o institutie. As vrea sa ma intorc cat mai repede la munca insa societatea la care sunt ... (vezi toată discuția)
Stimulentul de insertie 2016 smileylory smileylory Buna. Daca fiica mea implineste 2 ani in decembrie 2016, iar sotul nu isi va lua ultima luna \"concediul tatalui\", pentru a beneficia de stimulentul de ... (vezi toată discuția)