avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1008 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Reluarea activitatii in timpul CCC
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Reluarea activitatii in timpul CCC

am intrat în concediu de crestere a copilului din somaj, dacă mă angajez renuntând la indemnizatie (mai am 6 luni pana la incetarea concediului) ce drepturi am, primesc vreo bonificatie din partea statului?
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 15:30, 21 Aprilie 2012
Spuneti cand s-a nascut copilul si cand ati intrat in CCC si pe ce termen (1 an sau 2 ani).
copilul s-a nascut pe 19 11 2010 si am intrat in ccc pe termen de 2 ani
1. In aceasta situatie ati intrat in CCC in baza OUG 148/2005 privind susţinerea familiei în vederea creşterii copilului care spune:

Art. 3. - (1) Persoanele care sunt îndreptãţite sã beneficieze de indemnizaţia pentru creşterea copilului, reglementatã de prezenta ordonanţã de urgenţã, şi realizeazã venituri profesionale supuse impozitului pe venit, potrivit prevederilor Legii nr. 571/2003, cu modificãrile şi completãrile ulterioare, beneficiazã de un stimulent în cuantum lunar de 300 lei.
...
(4) Începând cu data de 1 ianuarie 2007, cuantumul stimulentului lunar prevãzut la alin. (1) este de 100 lei.

2. Asadar din momentul reluarii activitatii beneficiati de un stimulent de 100 lei lunar pana ce va implini copilul 2 ani.

3. Va duceti la Primarie (unde ati depus dosarul pentru CCC) cu o copie dupa decizia de reluare a activitatii si completati o cerere pentru stimulent.
poate intra sotul meu in ccc pe perioada ramasa, mentionez ca este somer
1. OUG 148/2005 permite ca sotul dvs. sa intre in CCC, in locul dvs., daca indeplineste conditiile legale;

Art. 5. - (1) De indemnizaţia şi stimulentul prevãzute de prezenta ordonanţã de urgenţã beneficiazã, opţional, oricare dintre pãrinţii fireşti ai copilului.
...

Art.12
...
(2) Plata indemnizaţiei prevãzute la art. 1 alin. (1), respectiv la art. 2, se suspendã începând cu ziua urmãtoare celei în care beneficiarul realizeazã venituri profesionale supuse impozitului pe venit potrivit prevederilor Legii nr. 571/2003, cu modificãrile şi completãrile ulterioare.
...

Art. 13. -
(1) În situaţiile de suspendare a drepturilor prevãzute de art. 12, acestea pot fi solicitate şi de cãtre o altã persoanã îndreptãţitã, dacã îndeplineşte cerinţele prevãzute în prezenta ordonanţã de urgenţã.

(2) Drepturile prevãzute de prezenta ordonanţã de urgenţã se cuvin şi se acordã noului beneficiar de la data suspendãrii, dacã cererea a fost depusã în termen de 60 de zile lucrãtoare de la data la care a operat suspendarea, respectiv de la data cererii, dacã cererea a fost depusã dupã acest termen.


2. - In momentul in care ati reluat activitatea se supenda indemnizatia pentru CCC si astfel va incadrati in prevederile art.13 din OUG 148/2005.
- Sotul face acelasi dosar ca si dvs. si il depune la Primarie.
- Pentru ca este in somaj trebuie sa faca o cerere catre Agentia de Somaj sa solicite intrarea in CCC (i se va suspenda indemnizatia de somaj care se va relua, de unde a ramas, dupa ce va termina CCC).

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Concediu crestere copil criti criti salut am si eu o intrebare: sotia mea este in concediu de crestere copil incepand cu data 30.12.2010 si acum vreau sa intru eu din octombrie 2011 in ... (vezi toată discuția)
Stimulent pentru reluarea activitatii inainte de 2 ani dia_tia dia_tia Sunt in concediu de maternitate si cei 2 ani de la nasterea fetitei urmeaza sa expire in luna mai 2012. As dori sa stiu daca, in cazul in care ma intorc la ... (vezi toată discuția)
Se poate reveni asupra ccc? monicalirca monicalirca Buna ziua, Va rog sa ma ajutati privitor la urmatoarea situatie O salariata care a revenit la cerere din CCC inainte de implinirea termenului pentru care ... (vezi toată discuția)