1. Deoarece copilul este nascut in 2010 vi se aplica prevederile OUG 148/2005 privind susţinerea familiei în vederea creşterii copilului:
Art. 5. - (1) De indemnizaţia şi stimulentul prevãzute de prezenta ordonanţã de urgenţã beneficiazã, opţional, oricare dintre pãrinţii fireşti ai copilului.
...
Art.12
...
(2) Plata indemnizaţiei prevãzute la art. 1 alin. (1), respectiv la art. 2, se suspendã începând cu ziua urmãtoare celei în care beneficiarul realizeazã venituri profesionale supuse impozitului pe venit potrivit prevederilor Legii nr. 571/2003, cu modificãrile şi completãrile ulterioare.
...
Art. 13. - (1) În situaţiile de suspendare a drepturilor prevãzute de art. 12, acestea pot fi solicitate şi de cãtre o altã persoanã îndreptãţitã, dacã îndeplineşte cerinţele prevãzute în prezenta ordonanţã de urgenţã.
(2) Drepturile prevãzute de prezenta ordonanţã de urgenţã se cuvin şi se acordã noului beneficiar de la data suspendãrii, dacã cererea a fost depusã în termen de 60 de zile lucrãtoare de la data la care a operat suspendarea, respectiv de la data cererii, dacã cererea a fost depusã dupã acest termen.
2. - Asadar sotia poate sa-si suspende indemnizatia pentru CCC, prin reluarea activitatii, si dvs. veti face cerere de intrare in CCC, daca indepliniti conditiile legale.
- Aveti nevoie de aceleasi acte de care a avut nevoie si sotia cand a intrat in CCC.
3. Normele de aplicare a OUG 148/2005 spun:
Art. 7. - (1) Concediul pentru creşterea copilului, prevãzut la art. 1 alin. (1) din ordonanţa de urgenţã, se acordã, pe bazã de cerere, aprobatã de cãtre angajatorul la care îşi desfãşoarã activitatea persoana îndreptãţitã.
4. Daca angajatorul nu va aproba cererea de intrare in CCC va adresati cu o sesizare urgenta la Ministerul Muncii sau la Agentia Judeteana pentru Prestatii Sociale.
5. Va poate da afara dar numai sa o faca legal, ceea ce ma indoiesc. Va adresati ITM in legatura cu acest aspect.