avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 479 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Stimulentul de insertie
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Stimulentul de insertie

1. Sotia va naste dupa 1 martie. Va opta pentru CCC de 1 an. Ca tata trebuie sa intru in CCC cel putin o luna de zile. In aceasta luna pot renunta la CCC pentru a lua salariul+stimulentul de insertie, dupa care sotia sa revina in CCC? (lucrez in cadrul MAI , sotia in invatamant)
2. Daca la intrarea in CCC a sotiei acesta este implicata intr-un contract platit din fonduri europene pe o perioada de 4 luni, din care aproximativ 2 luni se vor suprapune cu acordarea indemnizatiei de crestere a copilului (contract in afara profesiei de baza pentru care primeste salariul), o poate afecta in vreun fel la primirea indemnizatiei - suspendare/anulare - in conditiile in care nu se stie cand va fi platita pt activitatea din aceste luni in cadrul respectivului contract?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 09:59, 26 Februarie 2012
1. Da, puteti renunta la intrarea in CCC si sa luati stimulentul de insertie ..
Persoana îndreptăţită poate solicita direct stimulentul de inserţie, începând cu ziua următoare celei în care încetează concediul de maternitate, dacă îndeplineşte condiţiile pentru acordarea indemnizaţiei pentru creşterea copilului prevăzută la art. 2 alin. (1) lit. a) din Ordonanţa de urgenţă a Guvernului nr. 111/2010 privind concediul şi indemnizaţia lunară pentru creşterea copiilor, denumită în continuare OUG nr. 111/2010. Dacă la momentul cererii persoana solicită de la început stimulentul de inserţie, se consideră că şi-a exprimat opţiunea pentru varianta de concediu/indemnizaţie lunară sau, după caz, stimulent, prevăzută la art. 2 alin. (1) lit. a) din OUG nr. 111/2010. Această opţiune nu mai poate fi modificată pe parcurs, însă persoana poate reveni în concediu de creştere a copilului, până la împlinirea de către acesta a vârstei de un an, cu plata unei indemnizaţii aferente concediului şi poate continua apoi cu stimulentul de inserţie până la împlinirea de către copil a vârstei de 2 ani, în situaţia în care se reîntoarce la activitatea profesională înainte de împlinirea de către copil a vârstei de un an.

2. Realizarea de venituri supuse impozitului pe venit pe perioada CCC si daca copilul nu a împlinit vârsta de un an duce la suspendarea platii indemnizatiei.
Ultima modificare: Duminică, 26 Februarie 2012
Cornel Vasile, Consilier juridic

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Indemnizatie dan123456 dan123456 daca optez pe un an pt indemnizatia de crestere a copilului dupa cat timp pot sa renunt la indemnizatie ca sa pot sa primesc suplimentu de 500 de lei? (vezi toată discuția)
Indemnizatii nou-nascuti tysy tysy Buna ziua,am autorizatie PFA din 14 iulie 2011,am divortat si astept sa nasc din zi in zi.Va rog sa-mi spuneti de ce indemnizatii pt copil pot beneficia si ... (vezi toată discuția)
Stimulentul de insertie de la data nasterii copilului si pana ce acesta implineste 2 ani ciurea_andrei ciurea_andrei Sunt SGP (soldat/gradat profesionist),lucrez in MAPN din 2006 si acum am devenit tatic. Sotia nu are servici si nici nu poate sa beneficieze de ... (vezi toată discuția)