avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 226 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită poprire pe salariu
Discuție deschisă în Executare silită

poprire pe salariu

Buna ziua.Am avut un apartament,l-am vandut nu ni s-a achitat ratele lunare ne-am judecat am avut castig de cauza iar acum cand executorul l-a gasit pe cel care trebuie sa ne plateasca cheltuieli de judecata si executare ,societatea unde este angajat respectivul refuza sa-i opreasca din salariu.A-si vrea sa stiu daca este legal ca angajatorul sa refuze(daca are acest drept) si daca sunt cai de atac.Executorul ne-a dat o varianta,dar eu am incredere in experienta dvs.si de aceeea vreau cat mai multe informatii.
Cel mai recent răspuns: maryboz , utilizator 10:29, 30 Aprilie 2013
Executorul va cere validarea popririi, asa ca angajatorul va plati in locul debitorului.
Angajatorul avea vreun motiv pentru care nu a vrut sa-i retina din salariu ?
Noi locuim in alt oras si tinem legatura mai mult prin telefon .Executorul ne-a spus ca atunci cand ajungem la dansa trebuie sa semnam o hartie ca suntem de acord sa i se faca poprire pe salariu respectivului, nu am inteles mare lucru ,de aceea am solicitat lamuriri de la dvs.In ceea ce priveste refuzul angajatorului chiar nu am intrebat.
Executorul sau creditorul poate cere validarea popririi impotriva angajatrului, asa angajatorul va plati in locul angajatului.

Acum am inteles ,deci pana la urma voi recupera suma ?Angajatorul nu poate sa refuze la nesfirsit?

Mai am nevoie de lamuriri, va rog.Ce presupune validarea poprii?Trebuie deschisa o noua actiune in judecata sau se ocupa executorul in acelasi onorariu pe care l-am platit pentru evacuare(executare) silita ?Si daca a-ti putea sa-mi spune-ti estimativ cam cat o sa dureze?
Ultima modificare: Marți, 30 Aprilie 2013
ContSters214341, utilizator
validarea popririi presupune o noua actiune impotriva tertului poprit. Se poate ocupa executorul ( foarte putin fac asta) sau creditorul. In privinta onorariului, teoretic executorul nu ar avea dreptul la onorariu suplimentar. Ei sunt insa extrem de bineorientati si gasesc mereu cate o portita pentru a incasa venituri suplimentare.

Cat o sa dureze, este imposibil de estimat.

Alte discuții în legătură

Firma nu pune in aplicare executarea alexa_sidorencu alexa_sidorencu Am mers la un executor pt a pune in aplicare o hot judecatoreasca,mai exact pt plata pensiei alimentare,dupa 6 luni executorul mi-a spus ca firma nu raspunde ... (vezi toată discuția)
Sunt persoana juridica, am un angajat caruia i s a impus o poprire ... nicolas28 nicolas28 Sunt persoana juridica, am un angajat caruia i s a impus o poprire , este o datorie de 2500 lei din anul 2005, acest salariat nu detine card si banii de ... (vezi toată discuția)
Validare poprire nramona nramona Buna ziua! Debitorul meu este angajat la o firma ce se afla in insolventa.In speta este fata administratorului si angajata in firma tatalui. Executorul ... (vezi toată discuția)