1. Legea 263/2010 privind sistemul unitar de pensii publice spune:
Art. 114
(1) In sistemul public de pensii, plata pensiei se suspenda incepand cu luna urmatoare celei in care a intervenit una dintre urmatoarele cauze:
...
k) pensionarul nu mai indeplineste conditiile prevazute de lege, referitoare la cumulul pensiei cu salariul.
2. Din Legea 329/2009 privind reorganizarea unor autoritati si institutii publice, rationalizarea cheltuielilor publice, sustinerea mediului de afaceri si respectarea acordurilor-cadru cu Comisia Europeana si Fondul Monetar International:
Art. 17
(1) Beneficiarii dreptului la pensie apartinand atat sistemului public de pensii, cat si sistemelor neintegrate sistemului public care realizeaza venituri salariale sau, dupa caz, asimilate salariilor, potrivit legii, realizate din exercitarea unei activitati pe baza de contract individual de munca, raport de serviciu sau in baza actului de numire, potrivit legii, in cadrul autoritatilor si institutiilor publice centrale si locale, indiferent de modul de finantare si subordonare, precum si in cadrul regiilor autonome, societatilor nationale, companiilor nationale si societatilor comerciale la care capitalul social este detinut integral sau majoritar de stat ori de o unitate administrative teritoriala, pot cumula pensia neta cu veniturile astfel realizate, daca nivelul acesteia nu depaseste nivelul salariului mediu brut pe economie utilizat la fundamentarea bugetului asigurarilor sociale de stat si aprobat prin legea bugetului asigurarilor sociale de stat.
...
2. Asadar daca in 2010 a avut o pensie neta mai mare de 1.836 lei si a cumulat-o cu salariu de la stat este bun de plata.
3. Poate face contestatite dar nu va castiga deoarece prevederile legale sunt explicite, fara dubii.
Se poate contesta acea decizie emisa de Casa de Pensii .. favorabil sau nefavorabil nu va poate spune cineva exact ... dvs trebuie sa stiti daca ceea ce este prevazut in decizia respectiva corespunde sau nu realitatii ..
Legea nr.263/2010 prevede:
ART. 149
(1) Deciziile de pensie emise de casele teritoriale de pensii şi de casele de pensii sectoriale pot fi contestate, în termen de 30 de zile de la comunicare, la Comisia Centralã de Contestaţii, respectiv la comisiile de contestaţii care funcţioneazã în cadrul Ministerului Apãrãrii Naţionale, Ministerului Administraţiei şi Internelor şi Serviciului Român de Informaţii.
(2) Procedura de examinare a deciziilor supuse contestãrii reprezintã procedurã
.....
Art. 150
....
(3) În soluţionarea contestaţiilor, Comisia Centralã de Contestaţii şi comisiile de contestaţii care funcţioneazã în cadrul Ministerului Apãrãrii Naţionale, Ministerului Administraţiei şi Internelor şi Serviciului Român de Informaţii adoptã hotãrâri.
(4) Termenul de soluţionare a contestaţiei este de 45 de zile de la data înregistrãrii acesteia.
Art. 151
(1) Hotãrârile Comisiei Centrale de Contestaţii, respectiv ale comisiilor de contestaţii care funcţioneazã în cadrul Ministerului Apãrãrii Naţionale, Ministerului Administraţiei şi Internelor şi Serviciului Român de Informaţii se comunicã persoanelor în cauzã şi caselor teritoriale de pensii sau caselor de pensii sectoriale interesate, dupã caz, în termen de 5 zile de la adoptare.
(2) Hotãrârile prevãzute la art. 150 alin. (3) pot fi atacate la instanţa judecãtoreascã competentã, în termen de 30 de zile de la comunicare.
(3) Hotãrârile prevãzute la art. 150 alin. (3) care nu au fost atacate la instanţele judecãtoreşti în termenul prevãzut la alin. (2) sunt definitive.
....
Art. 153
Tribunalele soluţioneazã în primã instanţã litigiile privind:
.....
g) modul de stabilire şi de platã a pensiilor şi a altor drepturi de asigurãri sociale;
h) plângerile împotriva proceselor-verbale de contravenţie încheiate în baza prezentei legi;
i) contestaţiile împotriva mãsurilor de executare silitã, dispuse în baza prezentei legi;
j) alte drepturi şi obligaţii de asigurãri sociale nãscute în temeiul prezentei legi.
Art. 154
(1) Cererile îndreptate împotriva CNPP, a caselor teritoriale de pensii sau împotriva caselor de pensii sectoriale se adreseazã instanţei în a cãrei razã teritorialã îşi are domiciliul ori sediul reclamantul.
(2) Celelalte cereri se adreseazã instanţei în a cãrei razã teritorialã îşi are domiciliul sau sediul pârâtul.