CONTRACT DE PRESTÃRI SERVICII
Nr. ....... / .............................
III. DURATA CONTRACTULUI :
3.1. Contractul se încheie pe perioada determinata de 5 ani, cu incepere de la 18.06.2012 pana la 17.06.2017.
3.2. Cu 60 (sasezeci) de zile inainte de expirarea termenului, contractul poate fi prelungit cu acordul ambelor parti. In caz contrar, contractul va inceta conform prevederilor de la pct. 3.1.
VI. FORȚA MAJORÃ :
6.1. Nici una dintre părțile contractante nu răspunde de neexecutarea la termen sau/și de executarea în mod necorespunzator - total sau parțial - a oricarei obligații care îi revine în baza prezentului contract, dacă neexecutarea sau executarea necorespunzătoare a obligației respective a fost cauzată de forța majoră, așa cum este definită de lege.
6.2. Partea care invocă forța majoră este obligată să notifice celeilalte părți, în termen de 5 zile, producerea evenimentului și să ia toate măsurile posibile în vederea limitării consecințelor lui.
6.3. Dacă în termen de 30 zile de la producere, evenimentul respectiv nu încetează, părțile au dreptul să-și notifice încetarea de plin drept a prezentului contract fără ca vreuna dintre ele să pretindă daune-interese.
VII. NOTIFICÃRI :
7.1. În accepțiunea părților contractante, orice notificare adresată de una dintre acestea celeilalte este valabil îndeplinită dacă va fi transmisă, in scris, la adresa/sediul prevăzut în partea introductivă a prezentului contract.
7.2. În cazul în care notificarea se face pe cale poștală, ea va fi transmisă, prin scrisoare recomandată, cu confirmare de primire (A.R.) și se consideră primită de destinatar la data menționată de oficiul postal primitor pe această confirmare.
7.3. Notificarile verbale nu se iau în considerare de nici una dintre părți.
VIII. LITIGII :
8.1. Părțile au convenit ca toate neînțelegerile privind validitatea prezentului contract sau rezultate din interpretarea, executarea sau încetarea acestuia să fie rezolvate, pe cale amiabilă de reprezentanții lor.
8.2. În cazul în care nu este posibilă rezolvarea litigiilor pe cale amiabilă părțile se vor adresa instanțelor judecătorești competente.
X. ÎNCETAREA SI REZILIEREA CONTRACTULUI :
10.1. Contractul de prestari servicii inceteaza de drept la termenul pentru care a fost incheiat si prevazut la cap. III alin. 3.1.
10.2. Contractul de prestari servicii inceteaza de drept la intrarea in faliment a uneia dintre parti.
10.3. Prestatorul sau Beneficiarul pot rezilia contractul de prestari servicii, inainte de termen, doar in cazul in care cealalta parte nu si-a indeplinit vreo obligatie asumata, prevazute la cap. V alin. 5.1. si 5.2.
10.4. Beneficiarul va putea rezilia unilateral contractul cu o notificare scrisa de 120 de zile anterioara datei rezilierii, mai devreme de data expirarii acestuia, platind o despagubire lunara de 3.000 (treimiilei), pentru fiecare luna ramasa pana la implinirea celor 5 ani de contract.
Exemplu detaliat : in situatia in care, beneficiarul doreste sa rezilieze unilateral contractul de prestari servicii cu 6 luni inainte de expirarea termenului prevazut la cap. III alin. 3.1., calculul despagubirilor va fi 6 luni * 3.000 lei / lunar = 18.000 lei.
10.5. Partea care invocă o clauză de încetare a prevederilor prezentului contract, va notifica in scris, celeilalte părți cu cel putin 120 zile înainte de data la care încetarea urmează să-și producă efectele.
10.6. Beneficiarul, indiferent de clauza de încetare unilaterala a prezentului contract, altele decat cele prevazute la cap. X alin. 10.3, are obligația să plătească Prestatorului contravaloarea serviciilor deja prestate si a despagubirilor prevazute la alin. 10.4., în virtutea clauzelor acestuia.
10.4. Prevederile prezentului capitol nu înlătură răspunderea părții care, din culpă, a cauzat încetarea contractului.
XI. CLAUZE FINALE
11.1. Modificarea prezentului contract se face numai prin act adițional încheiat între părțile contractante.
11.2. Prezentul contract, reprezintă voința părților și înlătură orice altă înțelegere verbală dintre acestea, anterioară sau ulterioară încheierii lui.
11.3. În cazul în care părțile își încalcă obligațiile, neexercitarea de partea care suferă vreun prejudiciu a dreptului de a cere executarea întocmai sau prin echivalent bănesc a obligației respective nu înseamnă că ea a renunțat la acest drept al său.
11.4. Prezentul contract care cuprinde ..... (.............) pagini, a fost încheiat într-un număr de 2 (două) exemplare, astăzi, ......................
PS. In contextul prezentat mai sus, va rog sa dati un punct de vedere cu privire la clauza 10.4.
Multumesc.