Va rog sa ma ajutati cu urmatoarea situatie:
Sunt somera din noie 2012, ridic in fiecare luna in jurul datei de 17 indemnizatia de la posta pentru ca nu sunt acasa cand vine postasul. Luna asta voi fi plecata din localitate in intervalul 15 - 23 ale lunii. Am vorbit la posta daca mi-l pot retine acolo in urma unei cereri scrise insa mi-au spus ca doar 5 zile pot face asta dupa care se intoarce in contul fortelor de munca si nu mi se da luna urmatoare. Stie cineva cum sa procedez legal pentru a nu pierde indemnizatia? Pentru ca daca esti somer nu inseamna ca esti retinut la domiciliu si daca nu esti fix in perioada aia acasa pierzi indemnizatia. Si smerii au nunti, botezuri si inmormantari la care trebuie sa participe.
Stiu ca pot face asta dar sincera sa fiu prefer sa nu-o fac pentru ca din 500 lei nu as vrea sa dau cel putin 100 lei pe o procura. Nu mi se pare deloc normal sa pierzi banii si asa putini cu care te "ajuta" statul doar pentru ca ai indraznit sa pleci din localitate 1 sapt. Practic dupa ce ca esti vai de capul tau, disponibilizat, somer cu 500 ron din care sa traiesti si sa platesti ratele si mai ales cu "posibilitati" mari de angajare in tara asta, ii pierzi si pe astia.
Ma interesa daca stie cineva o alta metoda care sa nu implice bani prin care sa nu pierd banii de mizerie pe ca mi-i da statul.
Daca plata indemnizatiei de somaj se face prin mandat postal , atunci mandatul poştal este păstrat la dispoziţia destinatarului timp de 10 zile calendaristice, dar expeditorul poate solicita la cerere 5 zile calendaristice, în plus peste cele 10 zile calendaristice.
Prin urmare, va trebui sa luati legatura cu AJOFM-ul pentru a le explica situatia dvs si sa solicite oficiului postal sa va pastreze mandatul inca 5 zile peste cele 10 zile calendaristice ...
Alocatia pe card
VeneraM
Am avut o problema cu personalul de la posta romana, cred ca toti stim cum se lucreaza acolo. Am un copil de 1 an si 10 luni. As vrea din ianuarie sa-mi intre ... (vezi toată discuția)