avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 907 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... itp auto
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

itp auto

dupa ce mi s-a expirat ITP ul mai pot circula 15 zile?
Cel mai recent răspuns: cyan , moderator 20:44, 6 Mai 2013
nu.
conform Oug 189/ 2005 începând cu data de 01 Aprilie 2006, la împlinirea unui termen de 15 zile de la data expirării ITP sau a asigurării RCA, se suspendă de drept certificatele de înmatriculare ale vehiculelor rutiere aflate în această situaţie.
Această măsură nu este imediat materializată, deţinătorul vehiculului fiind înştiinţat de către DRPCIV/SRPCIV asupra datei calendaristice a operării efective a suspendării certificatului de înmatriculare.
Suspendarea certificatului de înmatriculare se revocă de drept în cazul în care deţinătorul vehiculului face dovada că la data instituirii suspendării îndeplinea toate condiţiile prevăzute de lege cu privire la asigurarea RCA şi ITP".

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Amenda rutiera laubalaur13 laubalaur13 in martie 2011 am primit o amenda ptr ca nu aveam asupra mea asigurarea de raspundere civila auto. in decurs de 10 zile am fost la tribunal si am depus ... (vezi toată discuția)
Amenzile: suportate de "firma de leasing" sau de "utilizator" ? ContSters174752 ContSters174752 Cine suporta o amenda pentru lipsa I.T.P, \"firma de leasing\" sau \"utilizatorul\", cu mentiunea ca in contractul de leasing nu se regaseste nici o clauza ... (vezi toată discuția)
Radiere auto din oficiu pentru rca si itp neplatite filimonfan filimonfan Buna ziua. Ma numesc Stefan Filimon din Bucuresti si sunt posesorul unei Skoda Octavia /2006. Problema este ; De 2 ani numai am ITP si RCA . Si am auzit ca ... (vezi toată discuția)