avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 667 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Amenda pentru oprire in trafic
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Amenda pentru oprire in trafic

Buna ziua,

As dori sa aflu ce as putea contesta in cazul in care am primit o amenda pentru faptul ca am oprit cu motorul pornit mai putin de un mintu pentru a imi lua sora din fata scolii unde intr-adevar era un semn cu oprirea interzisa.nu am facut decat sa opresc ca sa ii permit ei sa ajunga la masina si sa plecam. nu cred ca exista filmare. politistul avea un exces de orgoliu.

va multumesc mult
Cel mai recent răspuns: ynocentta , utilizator 22:24, 6 Mai 2013
oug 195
Art.63. -
(2) Nu se consideră oprire:
a) imobilizarea vehiculului atât timp cât este necesară pentru îmbarcarea sau debarcarea unor persoane, dacă prin această manevră nu a fost perturbată circulaţia pe drumul public respectiv;

faceti contestatie impotriva procesului verbal de contraventie in termen de 15 zile. descrieti imprejurarile producerii faptei si solicitati transformarea amenzii in avertisment avand in vedere pericolul redus al faptei.
Puteti formula plangere contraventionala in termen de 15 zile de la comunicarea PV la judecatoria responsabila locatiei unde a fost constatata si consemnata contraventia
In situatia in care agentul constatator a realizat fotografierea auto,veti pierde procesul

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cearta cu politia taxiathos taxiathos am plecat la comanda dirijata de dispecerat si am oprit intrun loc unde oprirea este interzisa sa astept clientu acesta nu a aparut dupa un minut apare ... (vezi toată discuția)
Oprirea autovehicului dupa trecerea de pietoni pentru debarcarea unei persoane SorinST SorinST Buna ziua, As dori sa stiu daca oprirea autovehicului dupa 1m de trecerea de pietoni, care si coincide si cu statia de autobus atat timp cat am lasat o ... (vezi toată discuția)
Poliția locală constanța sergiu_nero sergiu_nero Legea taximetriei actualiza ta 2017 leg 38/2003 Art 20 alin 4 Pentru îmbarcarea sau debarcarea unui client ,taxiurile pot opri si pe drumurile ... (vezi toată discuția)