avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 379 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Proprietate industrială şi ... Domeniu web = marcã înregistratã
Discuție deschisă în Proprietate industrială şi intelectuală. Adică mărci, invenţii, drept de autor şi altele

Domeniu web = marcã înregistratã

Buna ziua,

Am o problema legata de un nume de domeniu care este, din cate am aflat, marca inregistrata.
Site-ul este activ iar domeniul a fost inregistrat la 1 an dupa inregistrarea marcii.
Proprietarul/detinatorul marcii inregistrate m-a contactat telefonic, pentru a-mi comunica faptul ca site-ul meu promoveaza tocmai marca dumnealui.
Intrebarea este daca detinatorul marcii poate cere in afara de inchiderea site-ului si dreptul asupra domeniului, avand in vedere ca valabilitatea domeniului expira in 2014. Mentionez ca potrivit inregistrarii OSIM marca acopera urmatoarele clase : clasa 9, 14, 16, 18, 25, 26, 35, 38, 41, 43, 44.

Multumesc
Cel mai recent răspuns: Mioara Radulescu , Consultant proprietate industriala 15:16, 10 Mai 2013
Marca inregistrata este asigurata printr-o protectie legala( prin lege) timp de 10 ani de la data depunerii cererii de inregistrare. Aceasta inseamna ca titularul marcii are un drept exclusiv de folosire a acestei marci pe teritoriul pentru care a fost inregistrata marca.
O marca inregistrata este opozabila unui nume de domeniu ales si inregistrat in perioada de protectie a acestei marci. Ca urmare, notificarea titularului de marca facuta Dvs, prin telefon deoacamdata, este o problema serioasa si va trebui sa renuntati la folosirea domeniului care incalca dreptul exclusiv de folosire a titularului sau, fara acordul acestuia.
Titularul marcii inregistrate poate sau nu sa isi aleaga un domeniu cu numele marcii sale.
Daca dreptul asupra marcii inregistrate este un drept exclusiv al titularului, el va notifica orice persoana care va incerca sa foloseasca, in perioada de protectie a marcii, denumirea marcii sale ca domeniu internet. De fapt titularul INTERZICE folosirea marcii sale ca domeniu de catre alat persoana fara acordul sau.
Puteti sa cereti un acord de la titularul marcii pentru o arie de servicii limitata, arie care sa nu se incadreze in serviciile din clasele pe care ;le-ati enumerat. Dar va trebui sa si executati aceste servicii numai in aria pentru care un eventual acord ar fi posibil sa obtineti.
Va precizez ca de la 26 martie 2013 a fost deschisa o baza internationala de marci denumita
Clearinghouse Trademark (TMC sau PMT). Aceata este o bază de date de mărci în scopul de a îmbunătăți protecția proprietății intelectuale pe internet.In aceasta baza se inscriu marcile inregistrate care devin opozabile numelor de domeniu din internet. Cei care au domeniii identice cu marcile inregistrate si inscrise in aceasta baza de date vor primi o instiintare din partea ICNN despre aceasta identitate.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Mic.ro - risc achizitionare domeniu cu nume asemanator lazaroiucostel lazaroiucostel Ce riscuri exista la achizitia unui domeniu precum \\"micdarvesel.ro\\" relativ la existenta marcii \\"mic.ro\\" . (vezi toată discuția)
Intrebare trademark pentru nume de domeniu CatalinNic CatalinNic Buna ziua, As dori un sfat, daca este posibil. Apelez la tine pentru un sfat legat de un nume de domeniu, achiztionat de curand. Este vorba despre ... (vezi toată discuția)
Trademarkuri diferite pe aceleasi cuvinte Stadva Stadva De curand am achizitionat domeniul gettingdown.co.uk .Am verificat existenta trademarkului , in UK , pe expresia [i]getting down [/i] si nu am gasit . Dupa ce ... (vezi toată discuția)