avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 207 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale cesiune actiuni
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

cesiune actiuni

Buna ziua,

Suntem un SA si in sedinta ordinara AGA privind aprobarea situatiilor financiare la punctul de diverse actionarul majoritar (persoana fizica) avand un procent de 93% a anuntat ca si-a vandut toate actiunile unei persoane fizice din afara societatii , avand contract de cesiune incheiat la notariat.
Intrebarea mea este cine semneaza PV de incheiere al sedintei AGA si hotararea AGA noul actionar sau tot vechiul actionar pana la definitivarea depunerii hotararii la monitorul oficial.(mentionez ca la data sedintei AGA exista contractul de cesiune incheiat cu o zi mult mai in urma).Multumesc.
Cel mai recent răspuns: ContSters22713 , utilizator 22:48, 7 Mai 2013
Procesul verbal al AGA se semneaza de catre presedintele de sedinta si de catre secretarul de sedinta. Procedura de desfasurare a AGA si reglementarea intocmirii procesului verbal, daca nu sunt clauze speciale in actul constitutiv o gasiti reglementata la art. 129 si 131 din Legea nr.31/1990 privind societatile comerciale. Discutia se poate insa nuanta...cum sunt actiunile - nominative sau la purtator, daca a fost respectat dreptul la informare a actionarilor minoritari, eventual dreptul la preemtiune, s.a.m.d.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Anulare proces verbal aga la un srl condorvb condorvb In cadrul AGA procesul verbal întocmit nu a fost semnat de acționarul majoritar . Acționarul majoritar a cerut întocmirea altui proces verbal cu ... (vezi toată discuția)
Aga legal constituita sau nu??? codmor codmor Buna ziua, Am rugamintea sa ma ajutati daca se poate cu un raspuns. Nu sunt jurist de meserie, asa ca .....#-o Lucrez la o societate comerciala, care are 5 ... (vezi toată discuția)
Vot in aga artimon artimon Buna ziua. Va rog sa-mi spuneti daca este reglementat prin lege dreptul de -un vot pe actiune in cadru AGA sau actionarul si votul in cadru AGA. Va ... (vezi toată discuția)