avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 633 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Carte de munca inchisa cu concediuu fara plata, pe ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Carte de munca inchisa cu concediuu fara plata, pe toata perioada angajarii

In perioada 01.05.2004 - 01.09.2005 ,am lucrat cu contract de munca pe perioada nedeterminata, ca secretara, la o firma care avea ca obiect de activitate consultanta in domeniul parapshihologic. Firma avea un spatiu inchiriat, care era si sediul firmei declarat in documente. Dupa demisia de comun acord, cand mi s-a dat cartea de munca, avizata de camera de munca, am costatat ca pe periada angajarii figurez ca am fost in concediuu fara plata.. Am facut o reclamatie la ITMB, din raspunsul primit reiese ca administratorul firmei a dat o declaratie pe propria raspundere ca firma nu a avut activitate nici o zi, de la infiintare, nu a depus state de plata- deci nu s-au platit CAS, impozite etc.,iar la dosar nu exista nici o cerere de concediuu fara plata semnata de mine. Vreau sa specific , pe firma mai erau angajate alte persoane (sot, fiu, nora) , carora li s-a aplicat aceeasi metoda.Atat in perioada cat am lucrat la cabinet, cat si dupa plecarea mea(inca un an), au venit sute de clienti, de la care s-au incasat taxa de consultatie, prin conturile firmei s-au facut plati si incasari,deci nu se poate spune ca nu a avut activitate.
De un an, am facut o plangere penala, s-a inceput urmarirea penala, urmeaza decizia procuraturii de trimitere in judecata.
As dori sa stiu ce pedeapsa penala este prevazuta in astfel de cazuri. Daca firma a fost inchsa in luna decembrie prin tribunal pentru nedepunerea bilanturilor contabile, mai pot face reclamatie la Garda Financiara pentru evaziune fiscala?
Va multumesc :rtfm:
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 18:37, 6 Martie 2009
Ce ne spuneti dvs este chiar paranormal.Nu am vazut auzit pana acum asa ceva si am vazut si auzit multe.Societatea este si radiata sau doar dizolvata?
Cred ca este radiata. Daca e o hotarare a tribunalului. Daca doriti amanunte , cu placere, m-as bucura ca altii sa nu pateasca ca mine!
Plangerea penala pentru ce infractiuni ati depus-o?

Daca firma este radiata, nu cred ca mai are sens o sesizare la garda financiara.
Urmarirea penala s-a inceput pentru inselaciune, art.215, al.1,2,3, CP.
Acestea sunt pedepsele prevazute de Codul Penal:
Art. 215. - Inducerea în eroare a unei persoane, prin prezentarea ca adevărată a unei fapte mincinoase sau ca mincinoasă a unei fapte adevărate, în scopul de a obţine pentru sine sau pentru altul un folos material injust şi dacă s-a pricinuit o pagubă, se pedepseşte cu închisoare de la 6 luni la 12 ani.
Înşelăciunea săvârşită prin folosire de nume sau calităţi mincinoase ori de alte mijloace frauduloase se pedepseşte cu închisoare de la 3 la 15 ani. Dacă mijlocul fraudulos constituie prin el însuşi o infracţiune, se aplică regulile privind concursul de infracţiuni.
Inducerea sau menţinerea în eroare a unei persoane cu prilejul încheierii sau executării unui contract, săvârşită în aşa fel încât, fără această eroare, cel înşelat nu ar fi încheiat sau executat contractul în condiţiile stipulate, se sancţionează cu pedeapsa prevăzută în alineatele precedente, după distincţiile acolo arătate.

Art. 34. - În caz de concurs de infracţiuni, se stabileşte pedeapsa pentru fiecare infracţiune în parte, iar dintre acestea se aplică pedeapsa, după cum urmează:
a) când s-a stabilit o pedeapsă cu detenţiune pe viaţă şi una sau mai multe pedepse cu închisoare ori cu amendă, se aplică pedeapsa detenţiunii pe viaţă;
b) când s-au stabilit numai pedepse cu închisoare, se aplică pedeapsa cea mai grea, care poate fi sporită până la maximul ei special, iar când acest maxim nu este îndestulător, se poate adăuga un spor de până la 5 ani;
c) când s-au stabilit numai amenzi, se aplică pedeapsa cea mai mare, care poate fi sporită până la maximul ei special, iar dacă acest maxim nu este îndestulător, se poate adăuga un spor de până la jumătate din acel maxim;
d) când s-a stabilit o pedeapsă cu închisoare şi o pedeapsă cu amendă, se aplică pedeapsa închisorii, la care se poate adăuga amenda, în totul sau în parte;
e) când s-au stabilit mai multe pedepse cu închisoare şi mai multe pedepse cu amendă, se aplică pedeapsa închisorii, potrivit dispoziţiei de la lit. b), la care se poate adăuga amenda, potrivit dispoziţiei de la lit. c).
Prin aplicarea dispoziţiilor din alineatul precedent nu se poate depăşi totalul pedepselor stabilite de instanţă pentru infracţiunile concurente.

Alte discuții în legătură

Unde ma pot adresa...... yuliana yuliana Buna as dori si eu sa stiu cum imi pot recupera cartea de munca de la patroana firmei unde am lucrat?? Cartea de munca este incheiata de ITM,dar doamna ... (vezi toată discuția)
Cerere tip catre itmb Mephisto Mephisto Buna ziua. As dori si eu sa solicit eliberarea contractului de munca de la ITMB. Cum procedez? Va multumesc anticipat. (vezi toată discuția)
Cartea de munca nyky79 nyky79 Va rog sa ma lamuriti si pe mine in urmatoarea problema Am lucrat la o firma 6 ani de zile din 2000 pana in 2006 cand am intrat in CIC pana anul acesta.Pe 21 ... (vezi toată discuția)