avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 511 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul, calculatorul meu şi ... Hartuirea pe site-urile de socializare
Discuție deschisă în Dreptul, calculatorul meu şi internetul

Hartuirea pe site-urile de socializare

Am o problema pe care nu reusesc sa o rezolv si m-ar ajuta niste pareri. Sunt hartuita pe facebook de un individ, hartuire insemnand ca posteaza comentarii malitioase la orice poza cu mine, posteaza poze nud (modificate in photoshop) cu mine pe profilul lui, posteaza poza mea de profil cu diferite descrieri pornografice alaturi etc.a adaugat in lista de prieteni toata facultatea mea.exista vreo modalitate legala sa il opresc?
P.S are un cont fals pe facebook, fara poze, fara nimic.
~ Conținut șters la cerere ~
Puteti sesiza politia daca individul poate fi chemat insa politia nu prea va poate ajuta.
Eu am avut situatii de acest fel si am reusit prin politie sa rezolv problema dar este foarte complicat.

Aveti la dispozitie un proces civil.
Aceasta este calea din justitie daca politia nu va poate ajuta.
Ultima modificare: Marți, 7 Mai 2013
CLAUDIU LASCOSCHI, Avocat
Dupa cate stiu Facebook nu permite fotografii cu nuduri. Sesizati administratorii Facebook si ei vor termina contul respectiv. Cam asta e ce se poate face, a sesiza Politia sau un proces in drept civil nu prea au rost, mai mare daraua decat ocaua.
Am incercat sa iau legatura cu administratorii facebook si nu am reusit.am sa incerc pe e-crime. nu am multa activitate sociala pe facebook, dar nici nu doresc sa inchid contul pentru a-l putea supraveghea pe acest obsedat.
si da, facebook nu permite nuduri si am dat report la poza, dar concluzia lor a fost ca nu violeaza termenii si conditiile de utilizare facebook :) si la politie nu stiu daca am sanse, atat timp cat numele utilizatorului este unul oarecare.

Alte discuții în legătură

Hartuire minor dragalinamihaela dragalinamihaela Am o fata de 17 ani care e agresata pe facebook cu tot felul de mesaje urate si comentarii la fotografii foarte injositoare si nu stiu cum sa intervin.Eu sunt ... (vezi toată discuția)
Amenințare distribuire nuduri Sunt_O_Fată Sunt_O_Fată Bună ziua, Vă rog frumos să mă ajutați cu un sfat. Am o problemă extrem de delicată, de aceea aleg și să postez anonim, folosind acest cont. Fostul ... (vezi toată discuția)
Cont de facebook spart bobocelmarius bobocelmarius mi-a fost spart contul de facebook iar persoana respectiva posteaza in numele meu tot felul de injurii la adresa mea cat si a prietenilor. pot depune plangere ... (vezi toată discuția)