avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 547 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... EFECTELE TRANSFORMARII UNEI POLICLINICI IN SOCIETATE ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

EFECTELE TRANSFORMARII UNEI POLICLINICI IN SOCIETATE CIVILA MEDICALA

in urma hotararii de guvern 532/1991 si a avizului de la ministerul sanatatii o policlinica cu plata din tara s-a transformat in societate civila medicala. pe vremea cand era policlinica cu plata, aceasta era in subordinea, autoritate si coordonarea ministerului sanatatii, si ce e mai important, aceasta era finantata integral din venituri proprii. Din veniturile proprii, aceasta si-a cumparat spatiul in 2003, cumparatoare fiind POLICLINICA CU PLATA. anul acesta , in urma transformarii policlinicii in societate civila medicala, directia judeteana de sanatate sustine ca spatiul pe care policlinica este proprietara, si pe care l-a cumparat din veniturile ei, neprimind nici un ban de la bugetul de stat, ar fi al directiei si ca in urma transformarii in societate civila medicala ar trebui sa concesioneze spatiul. dar noi nu vedem problema asa, deoarece spatiul este proprietatea policlinicii, ce s-a transformat in societate medicala prin efectul hotararii de guvern 532/1991 si a avizului Ministerului Sanatatii, asadar implicit patrimonial policlinicii cu plata , achizitionat din venituri proprii, devine al societatii civile medicala. directia judeteana doreste sa ne dea spatiul in concesiune.insa, ni separe total gresit sa concesionam un bun al nostrum, dobandit din venituri proprii. practic, noi vedem in aceasta speta un fel de fuziune la societatile comerciale. noua societate preia drepturile vechii societati, implicit si dreptul de proprietate.cum vedeti rezolvarea acestei spete? multumim!

Alte discuții în legătură

Proprietar sau concesionar? ionescucarmen ionescucarmen in urma hotararii de guvern 532/1991 si a avizului de la ministerul sanatatii o policlinica cu plata din tara s-a transformat in societate civila medicala. pe ... (vezi toată discuția)
Policlinica cu plata transformata in societate civila medicala ionescucarmen ionescucarmen buna ziua! ma puteti ajuta va rog in urmatoarea problema juridica: o policlinica cu plata doreste sa se transforme in societate civila medicala, intrucat ... (vezi toată discuția)
Buna ziua, am si eu o problema cu o societate de asigurari. mama ... knight knight Buna ziua, Vreau sa intreb si eu o persoana experta Am si eu o problema cu o societate de asigurari. Mama mea a avut un creditde nevoie personale la ... (vezi toată discuția)