Buna ziua,
Vreau sa intreb si eu o persoana experta
Am si eu o problema cu o societate de asigurari. Mama mea a avut un creditde nevoie personale la BancPost ulterior cumparata de Banca Transilvania. Mama mea a decedat in aprilie 2020. Ea avea asigurare de viata pe credit. Ideea este ca cei de la societaetea de asigurari imi cer documente medicale, invesetigatii paraclinice. Eu nu am nimic acasa, documente de-ale mamei mele. Mama nu a fost internata in spital. Toate fisele medicale sunt la policlinica in arhiva. Am facut demersuri la policlinica si Ministerul Sanatatii dar fara rezultat. Ambele mi-au spus cla negru pe alb ca ,,acele fise medicale nu se pot obtine decat in baza unui consimtamant explicit al mamei mele si ca sunt protejate de legea 46/2003'', si nici mostenitorii legali nu au dreptul de a intra in posesia lor. Vad ca sunt foarte fermi in raspunsurile lor. Problema e ca la momentul semnarii creditului BancPost nu i-a cerut ei niciun consimtamant, nu exista un asemenea document. Mama a semnat contractul de credit si polita de asiugrare si asta e tot. Toate documentele in original le am la mine. Societatea de asigurari Eurolife FFH a spus ca nu e suficient certificatul constatator al decesului pentru a redeschide dosarul de dauna si a-l solutiona platind bancii suma respectiva (despagubind) si ca trebuie si alte docuemnte aditionale fise medicale prin care sa rezulte faptul ca mama nu suferea de o boala cronica sdau alte boli cronice la momentul seminarii creditului.
Ce variante exista de a rezolva? Vad ca fisele medicale ale ei nu se pot obtine doar in baza unui consimtamant explicit al acestia, ori acel consimtamant cum am spus mai sus nu exista, nu il am nici eu, nici banca nici firma de asigurari. Pentru ca nimeni nu i-a cerut asta cand a semnat contractul de credit. Eu am facut tot ce a depins de mine, dar m-am lovit de refuzul policlinicii dar si cel al Ministerului Sanatatii privind eliberara acelor fise medicale.
In speranta unui raspuns favorabil,
Va multumesc anticipat!