avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 747 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Am avut condamnare doresc reabilitare.
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Am avut condamnare doresc reabilitare.

Am fost condamnat in anul 1993 la un 1an si 6 luni inchisoare pt gestiune frauduloasa. Doresc reabilitare. Ce sa fac?
Cel mai recent răspuns: ClydeS , utilizator 20:16, 31 Iulie 2011
Dupa 15 ani sigur a intervenit reabilitarea de drept. Ati fost la politie sa luati vreun cazier mai recent? Nu cred ca mai apareti inregistrat.
Daca da, atunci faceti o actiune pentru reabilitare la judecatorie.
in cazier mai sunt trecut cu aceasta fapta .La cine trebuie sa ma adresez la judecatorie? Problema e ca acum doi ani nu mai figuram cu cazier, acum in 2009 iar figurez la cazier cu condamnarea din 1993.
Ultima modificare: Luni, 2 Martie 2009
mirix, utilizator
In speta a intervenit reabilitarea de drept. Curios ca la politie in urma cu 2 ani cazierul era curat iar acum nu. Nici eu personal nu am explicatii. Solicitati cazierul si dupa obtinerea acestuia depuneti la judecatorie o cerecre de reabilitare in care aratati inprejurarile si situatia de fapt. Veti obtine o hotarire pe care o veti duce la politiecsi se va face mentiunea in cazier. Dar retineti,in evidentele politiei veti ramine cu fapta,chiar daca sunteti reabilitat.
Ati fost condamnat si ati executat pedeapsa sau a fost cu suspendare?
Daca a fost cu suspendare sunteti reabilitat de drept. Mergeti si faceti cerere la cazier.
Daca ati executat pedeapsa atunci trebuie sa faceti o cerere de reabilitare la instanta de domiciliu.
Scoateti o fisa de cazier, cautati chitantele prin care faceti dovada ca ati achitat cheltuielile de judecata si depuneti o cerere la judecatoria in raza careia locuiti.

Alte discuții în legătură

Cazier judiciar! anonim2008 anonim2008 Buna ziua as dori si eu sa intre in cat timp iti expira cazierul sunt eliberat din 2004 pt furt si as dori sa stiu cand imi expira cazierul si ce trebuie sa ... (vezi toată discuția)
Reabilitarea unui cazier cu executarea pedepsei charitondani charitondani spuneti-mi va rog daca am avut un dosar penal cu suspendare in anul 1991 si altul cu executarea pedepsei si sentinta definitiva in anul 1996 pot sa beneficiez ... (vezi toată discuția)
Cazier judiciar - culpa id_store id_store Buna ziua, Va rog sa imi spuneti daca unei persoane condamnate definitiv cu executare pentru ucidere din culpa, accident de masina, la sfarsitul executarii ... (vezi toată discuția)