avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 875 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită poprire pe salariu- cuantum
Discuție deschisă în Executare silită

poprire pe salariu- cuantum

am salariul net de 250 ron/luna, ce suma poate fi poprita. multumesc
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 16:52, 8 Mai 2013
se infiinteaza poprire pe 1/3 din venitul net realizat

daca sunt cumulate mai multe retineri , mai multe titluri executorii atunci se poate retine maxim 1/2 din venitul net realizat.
Ultima modificare: Miercuri, 8 Mai 2013
ContSters214341, utilizator
La acest venit nu vi se poate pune poprire.
Codul de procedura civila prevede
"Veniturile din munca sau orice alte sume ce se platesc periodic debitorului si sunt destinate asigurarii mijloacelor de existenta ale acestuia, in cazul in care sunt mai mici decat cuantumul salariului minim net pe economie, pot fi urmarite numai asupra partii ce depaseste jumatate din acest cuantum."

jumatate din venitul minim net e 283 lei, dvs aveti sub el.
Ultima modificare: Miercuri, 8 Mai 2013
gi-jane2, moderator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Aplicare titluri executorii salariat iuliai iuliai Am un salariat cu timp partial 4ore/zi, sal.brut 500 lei/luna, am primit la firma infintare poprire de la executor judecatoresc pe 16.04.2013(datorii in banca) ... (vezi toată discuția)
Executare silita - cuantum maxim poprire pensie 2740826332154 2740826332154 care este suma maxima pentru o poprire din cauza unei executari silite ,suma care trebuie executata este de 1350 ron iar pensia este de 700ron? (vezi toată discuția)
Executare silita salar angajat anamaria81 anamaria81 am primit de la un executor judecatoresc, pentru un salariat, o adresa de infiintarea popririi pe salariu si o copie dupa o hotarare judecatoreasca . La ... (vezi toată discuția)