avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1656 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Poliţe de asigurare, reasigurare ... cum poate afla cel care a fost vinovatul de valoarea ...
Discuție deschisă în Poliţe de asigurare, reasigurare şi probleme juridice conexe

cum poate afla cel care a fost vinovatul de valoarea reparatiei facute de pagubit in cazul accidentului auto

cum se poate afla care a fost valoarea reparatiei facuta de pagubit in cazul in care tu esti vinovat si el repara masina pe asigurarea ta. mai exact cum se ajunge apoi la valoarea penalizarii in cazul asigurarii tale. mai exact e posibil sa pluseze vinovatul la daune cu suportul agentului de asigurare, ceea ce va duce la cresterea penalizarii tale.
Buna ziua,
Puteti afla de la atelierul de reparatii facand comparatia intre constatarea politiei si cea a agentului de asigurare.
In caz ca nu sunteti multumit va puteti adresa instantei si sa solicitati si o expertiza.
av. Gabriel Klein Kiritescu
In calitate de asigurat, aveti pe langa obligatia (in afara de a inmana polita RCA pagubitului)de a aviza dauna la asiguratorul dv. , aveti si dreptul de a cunoaste orice document din dosarul de dauna. Acesta este locul in care se gaseste valoarea exacta pe baza careia se incadreaza prima viitoarei asigurari in clasa malus (plata efectiva).Constatarea facuta de politie si cea din atelierul de reparatii, nu pot coincide decat in rarele cazuri de deformare/zgariere caroserie/vopsitorie, fara alte avarii ce nu pot fi vazute de catre politist.Acesta fiind chiar obligat sa dispuna verificarea daunelor ascunse posibile, in functie de dinamica impactului dintre autovehicule.
Orice alta speculatie/prezumtie, nu poate fi luata in calcul decat prin dovezi certe, prin care se poate demonstra ca au fost efectuate operatii la piese, fara a avea legatura cu acel impact.
Sa aveti convingerea ca nu gasiti niciun asigurator care sa accepte o plata majorata numai ca sa va "pedepseasca" pe dv.!
In cazul in care ati fost baut, ati facut accident intentionat, etc, si se va indrepta asiguratorul impotriva dumneavoastra pentru a recupera prejudiciul, oricum veti fi informat la proces.
Clasa bonus-malus nu este dependenta de valoarea despagubirilor dintr-un accident, ci numai de numarul accidentelor. In ultimul timp a avut loc o crestere masiva a politelor, in special pentru tineri. Probabil din cauza asta ati putea avea o asigurare scumpa.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Incredibil dar adevarat norck norck acum 2 luni am avut un accident in care eu sunt pagubitul. a venit politia si mi-a fost recomandat ca mergem sa facem intelegere amiabila (pentru a nu fi ... (vezi toată discuția)
Daune din accidente Hcom Hcom Acum ceva timp am avut un accident pe centură Bucureștiului ,unul cu o vitanja m-a acroșat si m-a împins i separatorul de benzi ,mașina dauna ... (vezi toată discuția)
Polita rca cu malus cole10 cole10 Buna ziua! Am nevoie de un sfat in privinta politelor RCA. Acum mai bine de 2 ani, in septembrie 2009 am avut un accident foarte usor, eu fiind vinovatul. ... (vezi toată discuția)