Buna ziua, am primit urmatoarea notificare de la biroul executorului judecatoresc:
"Prin prezenta va aducem la cunostinta faptul ca, in conf. cu dispozitiile art.782 Noul Cod proc. civ., s-a procedat la ifiintarea popririi asupra salariului dumneavoastra pe care-l primiti de la S.C. XXXX pana la incasarea sumei de 30000 la solicitarea creditoarei XXXX, conf. titlului executoriu reprezentat de Cerere pt. emiterea unui card de credit nr. xxx/24.12.2007"
Acum vin si intrebarile mele:
1. De ce pe intreg salariul sa-mi puna proprire? Din cate stiam eu se poate pune proprire pe maxim 1/3 din venitul meu net. S-a schimbat acest lucru? Nu de alt, dar in ziua in care voi primi salariul nu vreau sa ma trezesc ca nu pot scoate nici un ban.
2. Acea proprire (asta daca intr-adevar am dreptate si nu imi pot opri mai mult de 1/3 din salariu) o opreste direct societatea la care lucrez?
3. Ar fi indicat sa ma duc la biroul executorului judecatoresc si sa discut cu el? Presupun ca nu exista sanse sa imi opreasca mai putin de 1/3 din salariu.
4. Cam ce ar trebui sa stiu (lucruri importante ma refer) in momentul in care ma duc la executor sa vb cu el. Adica nu as vrea sa traga acesta cu banca si eu sa mor de foame.
5. La suma specificata banca mai poate adauga o dobanda in fiecare luna? Eu inteleg ca suma ce trebuie sa o platesc: datoria la banca+ cheltuielile de executare silita este cea specificata in instiintare fara a se mai modifica.
Suma va fi oprita de catre societatea la care lucrati, aceasta avand calitatea de tert poprit. Suma care se va retine va fi de 1/3 din salariu.
Banca (daca vi se vireaza salariu in cont bancar) nu ar trebui sa opreasca si ea 1/3 pt ca deja suma a fost poprita de catre angajator, insa de cele mai multe ori asa se intampla si atunci va trebui sa mergeti la banca si sa aratati ca suma deja a fost diminuata cu 1/3 si sa solicitati executorului o adresa in sensul ridicarii popririi contului bancar.
In acest caz ar fi o problema deoarece banca la care detin contul bancar nu mai are filiala in orasul meu.
In alta ordine de idei societatea inca nu m-a informat ca ar fi primit instiintare de a-mi retine 1/3 din salariu.
Si inca o intrebare: nu pot sa-mi iau angajamentul sa virez eu acel 1/3 din salariul meu net?
Proprire dubla.
Adrian Danut
Buna ziua. Daca este o proprire pe salariu si societatea angajatoare vireaza 30% din salariul angajatului in contul executorului acesta mai poate propri contul ... (vezi toată discuția)