avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 540 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... REZILIEREA CONTRACTULUI DE INCHIRIERE
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

REZILIEREA CONTRACTULUI DE INCHIRIERE

Buna ziua. Am si eu o nedumerire mare...va rog sa ma ajutati...
Problema sta in felul urmator: Am inchiriat un spatiu comercial unei pers juridice in curs de constituire in luna ianuarie. Din acel moment "administratoarea" nu a platit nici o luna de chirie. La inceput a venit pe la sediu. Apoi nimic. Are cheile de la spatiu dar nu trece deloc pe la el. Chirie nu plata facturi nu. Cum pot rezilia ctr fara instanta? Am chemat-o la mediere....nu a venit.
I-am trimis notificare de reziliere a ctr nu a venit...
Multumesc mult
Cel mai recent răspuns: kristi22222 , utilizator 12:50, 9 Mai 2013
Buna ziua,
Din pacate nu prea aveti sanse.
Incercati sa-i transmiteti o notificare printr-un birou de avocatura, poate se sesizeaza si rezolvati problema.
In caz contrar va trebui sa va adresati instantei.
av. Gabriel Klein Kiritescu
Multumesc mult.
Am uitat sa zic ca in ctr de inchiriere la art cu reziliere este trecut ca: In cazul in care una dintre parti doreste rezilierea ctr mai repede, este obligata sa transmita o notificare de reziliere cu 60 de zile inainte celeilalte parti. Nu pot sa trimit notificarea si sa astept 60 de zile apoi sa reinchiriez spatiul?
Transmiteti notificarea aceasta dar ce faceti cu chiria neplatita?
Exista vre-o clauza in contract in acest sens?
De aceia va spuneam sa transmiteti notificare prin avocat intrucat acesta stie sa aplice toate clauzele din contract sau din lege aplicabile contractelor
av. Gabriel Klein Kiritescu
Chiria nu cred ca o sa am cum sa o recuperez. Chiriasa nu mai are nimic pe numele ei...As vrea macar sa reinchiriez spatiul sa iau ceva de acum incolo si nu sa stau si sa astept degeaba... Iar in contract de chirie scrie doar ca se achita la inceputul lunii...nimic referitor la neplata chiriei...
Ultima modificare: Joi, 9 Mai 2013
Cerghizan, utilizator
Buna ziua,
Neplata chiriei este cauza de reziliere mai rapida de 60 de zile.
Asta nu inseamna ca o veti recupera.
av. Gabriel Klein Kiritescu

Alte discuții în legătură

Intrebare, contract de inchiriere alina240 alina240 Buna ziua, Am o intrebare daca ma poate ajuta cineva. In calitate de proprietar am dat in chirie un spatiu in baza unui contract de inchiriere. In ultima ... (vezi toată discuția)
Refuz plata chirie pe motiv de lipsa de activitate economica coldone coldone Bună ziua! Am închiriat un spațiu comercial către o persoana juridică în urma cu 7 luni. Contractul este pe perioada determinată, 14 luni, ... (vezi toată discuția)
Contr. de inchiriere spatiu reziliat flori2006 flori2006 Buna ziua! Am mare nevoie de un sfat urgent. Am inchiriat un spatiu comercial de la o societate comerciala, sau cel putin asa am crezut.Contractul de ... (vezi toată discuția)