avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 877 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale contr. de inchiriere spatiu reziliat
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

contr. de inchiriere spatiu reziliat

Buna ziua!
Am mare nevoie de un sfat urgent.
Am inchiriat un spatiu comercial de la o societate comerciala, sau cel putin asa am crezut.Contractul de inchiriere a fost semnat in 15.04.2010 de ambele parti, cu intrare in spatiu de la 1.05.2010, pina la 1.05 trebuia sa se faca predarea spatiului pe proces verbal de predare primire lucru care nu7 s-a intamplat , timp in care adm m-a tot amanat spunannd ca altcineva vrea spatiul si sa mai astept.Am tot asteptat iar in data de 05.05.2010 am facut adresa catre acesti in care am solicitat predarea spatiului conform contractului.
Astazi 14.05.2010 am primit raspuns la adresa mea in care mi se comunica ca mi se rezilieaza contractul in favoarea citez:'' va facerm cunoscut ca societatea noastra va rezilieaza contractul de inchiriere sub nr............., spatiul ramanand in continuare in administrarea directa a societatii noastre urmand a deschide birou de consultanta juridica'' si ca imi ofera alte spatii.
Mentionez ca renovarea spatiului incepuse inainte de a trimite eu adresa si de a primi raspuns.
Este corect ce s-a intamplat si ce ar trebui eu sa fac acum?Ar trebui pur si simplu sa ma conformez acestui fapt eu facandu-mi planuri?
Va multumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: flori2006 , utilizator 11:21, 14 Mai 2010
Parcurgeti cu atentie clauzele contractual asumuate referitor la conditiile de reziliere ,
drepturi si obligatii parti contractuale
Conditonat de clauzele contractuale ,notificati cu termen ,obligatia punerii la dispozitie a spatiului inchiriat ,a carui contract a fost reziliat
Multumesc ptr raspuns.
obligatiile locatorului sunt doar 2 si anume:
Sa predea spatiul ce face obiectul prezentului contract in maxim 15 zile de loa data semnarii contractului.Predarea spatiului se face pe baza de proces verbal de predare-primire care face parte integranta din prezentul contract.
2. Sa suporte plata impozitului pe cladiri, a taxei de teren si cheltuielile cu amortiozarile.
Rezilierea contractului
1.Neplata chiriei cu intarziere mai mare de 30 de zile sau nerespectarea vreunei obligatii a locatarului da dreptul locatorului sa rezilieze contractul fara a fi necesara vreo notificare in acest sens si fara interventia instantei de judecata .
in acest caz locatorul va putea trece imediat la evacuarea locatarului(nefiind valabil ptr ca nici macar nu am intrat in spatiu)
2. la expirarrea prezentului ctr acesta poate fi prelungit prin act aditional.
3.Pe durata ctr de inchiriere, locatorul isi rezerva dreptul de a denunta unilateral prezentul contract oricand crede de cuviinta, cu obligatia anuntarii scrise a locatarului cu cel putin 15 zile inainte.
Ce termen legal trebuie sa fie trecut in notificare?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Incetarea contractului de inchiriere minalex minalex Va rog sa ma lamuriti asupra a doua clauze dintr/un contract de inchiriere si anume: \"Art 10.(din contract):INCETAREA CONTRACTULUI DE INCHIRIERE ... (vezi toată discuția)
Reziliere contract de inchiriere iscru_lodica iscru_lodica Deoarece LOCATORUL nu si-a indeplinit obligatiile din contractul de inchiriere eu ca si LOCATAR pot cere NOTIFICARE ptr. REZILIEREA CONTRACTULUI de inchiriere ... (vezi toată discuția)
Model de acord cris2279 cris2279 Firma X inchiriaza de la firma Y un apartament; pentru a-l folosi in scopuri de stabilire a sediului social (pentru o alta firma decat X) are nevoie de un ... (vezi toată discuția)