avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 905 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme juridice în afaceri - ... Reziliere contract de inchiriere
Discuție deschisă în Probleme juridice în afaceri - contracte între profesionişti

Reziliere contract de inchiriere

Deoarece LOCATORUL nu si-a indeplinit obligatiile din contractul de inchiriere eu ca si LOCATAR pot cere NOTIFICARE ptr. REZILIEREA CONTRACTULUI de inchiriere ?
Ori LOCATORUL fara nici un motiv si nerespectand clauzele din contract poate trimite NOTIFICARE de REZILIERE a CONTRACTULUI de inchiriere catre LOCATAR?
Cel mai recent răspuns: MihaiPetru , utilizator 09:47, 29 Aprilie 2015
Buna ziua!
Informatiile oferite de dumneavoastra sunt insuficiente pentru un raspuns...
Ca punct de plecare, va recomand sa aveti in vedere reglementarile generale in ceea ce priveste rezilierea, aspecte reglementate in art 1549-1554 din Noul Cod Civil.
Veti tine cont, bineinteles, si de particularitatile contractului semnat intre parti.

In ceea ce priveste "rezilierea fara motiv", depinde de modalitatea in care aveti reglementata denuntarea unilaterala, rezilierea nefiind singura modalitate de incetare a unui contract.

Cu stima,

Buna seara, multumesc ptr. raspunsul dat,
intre timp am primit o NOTIFICARE de reziliere a contractului de la LOCATORUL care de fapt mi-a subinchiriat 30m patrati teren, teren proprietate a REWE PENNY ROMANIA, + rulota FAST FOOD in care specifica rezilierea in 10 zile conform contractului, - fara alte motive, specific eu nu sunt de acord sa reziliez contractual, contractual s-a incheiat in 18 martie 2015 insa nici pana in prezent nu mi s-a inmanat cheile de la aceea rulota si nici nu am semnat nici un proces-verbal de predare - primire,
am trimis azi Locatorului o SOMATIE ca in termen de 24 ore sa-mi inmaneze cheile,
INTREB:
daca am procedat corect?
ce ar trebui sa fac in continuare?
care ar fi pasii de urmat?
VA MULTUMESC,
Cu respect,
Buna ziua!
Situatia tot nu e clara dar, din ce am inteles, dumneavoastra aveti subinchiriat un spatiu+rulota de la un Locator, care si el are inchiriat (cel putin) terenul de la RPR.
Acum: din punct de vedere juridic exista o diferenta intre "reziliere", care implica o vina/culpa a uneia din partile contractante si "denuntare", care reprezinta o incetare unilaterala a contractului, fara a fi necesara invocarea unei culpe a partenerului contractual.
Foarte des insa, in contracte se foloseste termenul de "reziliere a contractului" pentru a ilustra orice caz de incetare a respectivului contract.
Astfel: va recomand sa analizati daca in contractul dumneavoastra aveti reglementat distinct rezilierea de denuntare. Daca exista o astfel de distinctie, contestati masura rezilierii. Daca nu exista distinctie, verificati daca in contract exista prevazut acest termen de "reziliere" de 10 zile.
Apreciez ca nu ar fi rau nici sa preluati dumneavoastra "ofensiva" si sa solicitati daune-interese pentru prejudicul creat de Locator prin nerespectarea obligatiei de a preda bunurile inchiriate.

Cu stima,

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Reziliere unilaterala contract inchiriere - proprietar abuziv Cosmin_Andrei Cosmin_Andrei Buna ziua. Am o intrebare privind un contract de inchiriere pe o durata de un an, efectuat in luna septembrie a anului trecut. La Rezilierea contractului este ... (vezi toată discuția)
Denuntare unilaterala contract inchiriere ctbv2015 ctbv2015 Buna seara, Din ce am citit pe internet si prin articolele noi ale Codului Civil am inteles ca un contract de inchiriere poate fi denuntat unilateral de ... (vezi toată discuția)
Reziliere unilaterala mihai440 mihai440 intr-un contract de locatiune incheiat pe un an de zile se prevede 1 durata contractului se prelungeste in miod automat, pe perioade de timp egale, daca nici ... (vezi toată discuția)