avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 905 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA Deducere TVA aferenta combustibilului refacturat
Discuție deschisă în Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA

Deducere TVA aferenta combustibilului refacturat

Buna ziua,
Ma poate ajuta cineva cu un raspuns:
am cumparat benzina in valoare de 100 lei inclusiv tva, facturez mai departe cu 115 lei inclusiv tva , castigul meu care este?si cat trebuie sa platesc tva la stat, pentru ca la benzina decontez numai 50%
Cel mai recent răspuns: OOANA1977 , utilizator 13:07, 9 Mai 2013
Sunteti autorizati sa vindeti combustibil?pentru ca nu inteleg de ce deduceti 50% in conditiile in care il vindeti?
NU,eu vreau sa facturez mai departe la client transport, adica combustibilul consumat, si vreau sa vad cat am castigat si cat tva am de plata la stat.
Nu va incadrati la exceptii,pentru a va putea deduce combustibilul 100%?sau de ce nu facti foi de parcurs?
nu facem foi de parcurs,eu intrebam doar daca am cumparat cu 100 lei, si am facturat mai departe transport cu 115 lei, care este castigul meu, tinand cont ca trebuie sa platesc tva la stat de 12.59 lei?adica dif dintre tva care l-am platit si tva care-l incasez de pe factura.Cat castig eu?
la 115 lei inclusiv tva -tva 22.26 lei
la 100 lei inclusiv tva- tva19.35 lei
diferenta 2.91 lei castigul dvs.din tva.

Alte discuții în legătură

Plata cu cardul personal pe firma qwer85 qwer85 buna ziua, tocmai am aflat si eu ca atunci cand se fac achizitii pe firma e obligatoriu sa se plateasca cash sau cu cardul firmei si nicidecum cu cardul ... (vezi toată discuția)
Pfa-deducere benzina+diurna Silviu_r Silviu_r Am un PFA neplatitor de TVA si imi desfasor activitatea in toata tara. Am contract de comodat pe masina proprie. Am tot citit pe forumuri si in legislatie dar ... (vezi toată discuția)
Deductibilitate bonuri benzina morodansv morodansv Noua lege a bonurilor de combustibil din 14.03.2013 se aplica si cei care nu sunt platitori de tva, dar care inregistreaza cheltuieli cu combustibil? (vezi toată discuția)