avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 867 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Impozit pe venit, ... Cont bancar PFA
Discuție deschisă în Fiscalitate - Impozit pe venit, CAS, CASS

Cont bancar PFA

Buna,

De curand am devenit PFA. Va rog sa imi spuneti daca prin lege sunt obligata sa am un cont bancar pe persoana fizica sau juridica. Ma gandesc ca ar fi mai avantajos un cont pe persoana fizica, bineinteles sa il folosesc doar pentru operatiunile PFA-ului.

Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: unika01 , utilizator 22:39, 10 Octombrie 2014
Extrasul din lege nu spune nimic de contul bancar, nu vad cum imi raspunde la intrebare.
As mai dori si eu o opinie la intrebarea pusa pe acest topic.
Chiar nu este legal sa primesc platile catre PAF in cont personal?
care este sanctiunea daca aceste palti nu se deruleaza prin cont deschis pe PFA sau II ?
pot sa nu fie luate in considerare tranzactiile efectuate ca persoana fizica, sau pot sa reconsidere toate tranzactiile efectuate ca pers. fiz. ca apartinand PFA, II etc (exemplu: primiti bani de la cineva, cadou, nu aveti relatii ca PFA, dar in reconsiderarea tranzactiilor autoritaile fiscale pot sa spuna ca ati primit banii ca urmare a unui serviciu pe care nu il facturati, evaziune, asa cum ati primit bani si pentru ce facturati)
De asemenea, puteti primi amenda pentru nedeclararea conturilor bancare.
anamariamorogan a scris:

Buna,

De curand am devenit PFA. Va rog sa imi spuneti daca prin lege sunt obligata sa am un cont bancar pe persoana fizica sau juridica. Ma gandesc ca ar fi mai avantajos un cont pe persoana fizica, bineinteles sa il folosesc doar pentru operatiunile PFA-ului.

Va multumesc!


Legea nu obliga sa deschideti cont in banca, aveti nevoie de un cont deschis in banca si va recomand chiar.
1. La banca trebuie sa deschideti cont de PFA, adica actele de la registrul comertului, cartea de identitate si stampila.
2. Banca are instructiuni clare pentru persoana juridica, separat au pentru PFA si restul.
3. Cont de persoana fizica este pt. dvs. personal.
4. Dvs, sunteti reprezentant legal al unui PFA, mare atentie.
Mergeti la mai multe banci, dupa ce aveti o parere mai clara, veniti si intrebati care este solutia cea mai buna pentru dvs.
Ultima modificare: Marți, 30 Iunie 2009
Samoila Georgeta P.F.A., Consilier juridic
Nu sunteti obligata de lege sa va deschideti cont, insa daca activitatea dvs. presupune tranzactii prin cont bancar, in relatia cu clientii, furnizorii, colaboratorii...etc, atunci este recomandat un cont bancar in numele PFA, adica pe baza CIF si a datelor din certif de inregistrare.
Prin acest cont puteti sa faceti si tranzactii in nume personal de pf. Dispuneti de acesti bani aflati in contul PFA, dupa cum doriti dvs. Este evidenr ca o tranzactie in folos personal nu poate avea caracter deductibil in contabilitatea afacerii, chiar daca aceasta s-a facut prin contul PFA

Alte discuții în legătură

Pot sa ma angajez la un pfa? ciupop ciupop Buna ziua, Sunt inginer de profesie ,lucrez cu carte de munca si as vrea sa ma angajez in paralel,ca secretara,2-4 ore pe zi , la un PFA .Ce trebuie sa faca ... (vezi toată discuția)
Pfa poate avea angajati? cercetasa cercetasa sotul meu are un pfa pe un contract de inchiriere spatiu la un vecin in curtea lui, avand un atelier de termopane as vrea sa deschidem un swourum intr o ... (vezi toată discuția)
Card bancar pe pfa folosit la cumparaturi personale PrestatieTabulara PrestatieTabulara Buna ziua, un PFA, la norma de venit, poate folosi cardul bancar pe contul de PFA pentru cumparaturi? e nevoie de ceva document justificativ sau se pot face ... (vezi toată discuția)