avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 801 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Impozite, taxe şi timbrul de ... restituire diferenta dintre taxa de poluare si timbru ...
Discuție deschisă în Impozite, taxe şi timbrul de mediu 2013. Legalitate şi interpretare juridică

restituire diferenta dintre taxa de poluare si timbru de mediu

va salut cu tot respectul.va rog mult sa ma ajutati ! fiica mea a platit taxa de poluare in 07.02.2011. 1100 de euro.noi am calculat pe calculatorul oficial anaf si am socotit anul de fabricatie al masini 1999 si pana in martie 2013 iar ei au spus ca nu se calculeaza vechimea incepand cu prima inmatriculare a masinii 19.01.2000 si pana la data care a fost platita taxa de poluare in romania adica 07.02 2011.va rog lamuriti-ma cum este corect !!! pe date de 21.03.2013 am primit mail-ul de la dv.despre restituirea diferentei si chiar a doua zi fiica mea a fost la ei ,nici macar nu stiau despre ce e vorba !!! diferenta asta de 2 ani ne costa aproximativ 500 de euro !!! tot respectul si toate multumirile pentru ceea ce faceti !!!
Cel mai recent răspuns: adrianatache , utilizator 12:29, 8 Iulie 2013
Buna seara,
Va sfatuiesc sa formulati o cererre in instanta pentru restituirea intregii taxe de poluare perceputa ca fiind ilegala.
Solicitati taxa majorata cu dobanda legala si cheltuielile de judecata.
Aveti sanse de 99% sa o castigati.
Luati legatura cu un avocat sa va ajute.
av. Gabriel Klein Kiritescu
va multumesc din suflet pentru raspuns dar nu avem bani pentru avocat decat daca putem plati dupa ce primim banii dina taxa platita abuziv
Daca as vinde apoi masina cel care o cumpara trebuie sa achite el apoi taxa timbru de mediu ?
Pentru restiture taxa de poluare va pot transmite eu pe e-mail formularele necesare. Le depuneti la Tribunalul arondat localitatii de domiciliu.

@ Vochita> daca vindeti masina, iar taxa nu a fost restituita, cumparatorul nu mai achita alta taxa la AFP. Atentie, despre ce taxa este vorba (daca a fost taxa vamala, nu o puteti recupera si cumparatorul achita Timbru de Mediu).
Daca imi recuperez taxa auto in instanta iar apoi vind masina , cel care o cumpara trebuie sa achite taxa de timbru ?
Ultima modificare: Vineri, 7 Iunie 2013
Vochita, utilizator

Alte discuții în legătură

Diferenta taxa poluare vs. taxa de timbru Drujescu Drujescu Buna ziua.Eu am vandut masina si nu pot prezenta cartea masinii si talonul in original.Daca anexez numai copii dupa carte si talon plus copie si original dupa ... (vezi toată discuția)
Trebuie sa platesc timbru de mediu ? Pilu Pilu Buna ziua, as avea o rugaminte, daca ma poate ajuta cineva: In luma noiembrie 2009, un prieten de-al meu a cumparat din Germania un autoturism marca ... (vezi toată discuția)
Restituire taxa de inmatriculare fan_2201 fan_2201 Ca de obicei,institutiile statului vor sa te jumuleasca.Am solicitat de la trezorerie restituireaa diferentei de taxa auto pe care am platit o anu'trecut ... (vezi toată discuția)