avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1158 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Pensie alimentara neplatita pt un student
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Pensie alimentara neplatita pt un student

Problema mea este legata de pensia alimentara pe care nu o primesc de la tatal meu,desi este obligat prin sentiinta sa imi plateasca lunar o suma stabilita pana la varsta de 25 de ani,in caz ca nu imi intrerup studiile. Desi este restant cu pensia alimentara, mi-a achitat o parte din restanta in luna octombrie,de atunci nu am mai primit niciun ban. In luna februarie am depus o plangere penala la sectia de politie de care apartin, insa solutionarea plangerii depuse intarzie sa apare, pe diverse motive invocate de domnii politisti deloc eficienti primind de la ei raspunsuri de genul: "Daca tatal dumneavoastra si-ar angaja un avocat ?". Rugamintea mea este sa fiu indrumata spre actiunile necesare pentru a-mi primi pensia alimentara cuvenita prin drept.
Ultima modificare: Vineri, 10 Mai 2013
Racasan, utilizator
Mergeti la un executor judecatoresc si ii va lua bani din salariu daca lucreaza.
Daca nu are venituri situatia este foarte complicata...
Nu am informatii privind locul lui de munca, suma respectiva a fost calculata din minimul pe economie.
In acest caz este posibil sa nu rezolvati nimic.
Mergeti sa vorbiti cu un executor si vedeti daca va cere bani.
Problema este ca daca nu lucreaza sau nu stiti unde lucreaza nu se poate face nimic.
Executorul il poate chema sa il intrebe.
Si politia ar fi putut...
Da, ar fi putut rezolva si politia, eu alta modalitate de a scoate bani de la el nu am gasit decat prin plangere penala depusa la politie, insa acum nu am primit niciun raspuns de la ei.

Va multumesc frumos pentru promptitudinea raspunsului.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pensia alimentara Tina81 Tina81 buna ziua,sunt divortata din anul 2010 am o fetita de 11 ani iar de cand am divortat pana in ziua de azi fostul sot nu vrea sa plateasca pensia alimentara de ... (vezi toată discuția)
Neplata pensie alimentara- cum pot recupera pensia restanta ? roxanaioana2013 roxanaioana2013 buna ziua.mam divortat in 2011,in urma casatoriei a rezultat un minor....instanta a decis ca tatal copilului sa dea pensie alimentara 170 ron.de atunci si pana ... (vezi toată discuția)
Nerespectare sentinta de divort: pensie alimentara,revenire la nume avut anterior.. Tiroma Tiroma Buna.Am si eu o intrebare(pe care l-am pus deja la toate organele competente; p olitie,judecatorie,parchet..etc) Mentionez ca am citit toate discutiile in ... (vezi toată discuția)