avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 863 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA Obligatii contribuabili dupa anulare cod TVA in 2012
Discuție deschisă în Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA

Obligatii contribuabili dupa anulare cod TVA in 2012

La cerere, am obtinut anularea codului de TVA in 06.07.2012. La aceasta data firma inregistra stocuri de o anumita valoare, materiale diverse achizitionate in urma cu 3 ani (activitate suspendata). Am depus declaratia 300 pentru luna iunie, dar pentru iulie nu am stiut la acel moment. De la fisc, am aflat ca trebuia depusa declaratia 300 si pentru iulie cu ajustarile de TVA corespunzatoare, chiar daca a trecut deja vreme de atunci. Mai mentionez ca in declaratia 300 figura doar soldul sumei negative de TVA ce avea o anumita valoare.
Am mai aflat, dar nu de la fisc, ca exista o exceptie pentru aceste ajustari referitoare la bunurile/serviciile achizitionate pân la data de 30 septembrie 2011 inclusiv si nu stiu cum sa procedez. Ma poate lamuri cineva?
Prin ajustare trebuie sa inteleg ca la soldurile sumei negative de TVA si TVA de plata din ultima declaratie 300 trebuie sa fie pe 0? Cum se traduc practic toate acestea?
Va multumesc anticipat pentru raspunsul dv.prompt.

Alte discuții în legătură

Anulare cod tva in 2012 si ajustari de stocuri in ultima declaratie 300 GTitel GTitel La cerere, am obtinut anularea codului de TVA in 06.07.2012 dupa o perioada de 3 ani de suspendare a activitatii. In declaratia 300 depusa pe luna iunie ... (vezi toată discuția)
anulare cod tva in 2012 si ajustari de stocuri in ultima declaratie 300 GTitel GTitel La cerere, am obtinut anularea codului de TVA in 06.07.2012 dupa o perioada de 3 ani de suspendare a activitatii firmei. In declaratia 300 depusa pe luna ... (vezi toată discuția)
tva de incasat firma suspendata si ulterior reactivata mircea_arj mircea_arj Buna ziua, la suspendarea activitatii firma avea de incasat TVA .Acum vreau sa reactivez firma si intrebarea mea este ce se intampla cu acei bani?Cineva imi ... (vezi toată discuția)