avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 684 soluții astăzi

Marți, 4 februarie, are loc evenimentul: TVA, Impozitul datorat de nerezidenți, Impozitul pe profit, facilități fiscale 2025: Sesiune practică cu Adrian Bența. Participă →

Forum Discuţii contabile şi ... Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA TVA de incasat firma suspendata si ulterior reactivata
Discuție deschisă în Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA

TVA de incasat firma suspendata si ulterior reactivata

Buna ziua,

la suspendarea activitatii firma avea de incasat TVA .Acum vreau sa reactivez firma si intrebarea mea este ce se intampla cu acei bani?Cineva imi zicea ca la reactivare pierd TVA-ul de incasat ca trebuia "ceva" depus pe timpul in care firma era suspendata .Asa sa fie?
Cel mai recent răspuns: xerxes , utilizator 19:17, 26 Iunie 2011
odata cu inregistrarea inactivitatii la registrul comertului si anularea codului de tva, aveati obligatia sa depuneti un decont de tva in care trebuiau reflectate ajustarile de tva aferente stocurilor, activelor fixe si bunurilor de capital.
pentru mai multe detalii cititi art. 148 si 149 din codul fiscal + normele de aplicare.
tva de recuperat aflata in sold nu se pierde, dar la prima inspectie fiscala acesta va fi ajustata in functie de situatiile descrise mai sus.
Multumesc pentru raspuns!
Am gasit depusa declaratia 300 -Decont trimestrialde TVA.Mai exact am suspendat in 11 Mai 201`0 si declaratia este depusa in Iunie.Despre aceasta este vorba sau mai exista si altceva?
cred ca asta este declaratia, depinde si ce s-a declarat acolo.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pentru ce categorii de bunuri se face ajustare de tva la firmele aflate in inactivitate? OanaLH OanaLH Pentru ce categorii de bunuri se face ajustare de tva la firmele aflate in inactivitate? Nu am inteles exact daca fac ajustare doar pt mijloace fixe ... (vezi toată discuția)
Ajustare tva in cazul anularii inregistrarii in scopuri de tva adela79 adela79 Am o rugaminte. Avem o societate platitoare de TVA, cu activitatea suspendata la Registrul Comertului incepand cu data de 01.07.2009. Zilele acestea ne vine de ... (vezi toată discuția)
Suspendare activitate AURAS34 AURAS34 ce se intampla cu bunurile societatii pe perioada suspendarii activitatii, respectiv un autoturisn si banii din cont (vezi toată discuția)