avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 539 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general suspendare activitate
Discuție deschisă în Contabilitate în general

suspendare activitate

ce se intampla cu bunurile societatii pe perioada suspendarii activitatii, respectiv un autoturisn si banii din cont
Cel mai recent răspuns: carmolau , utilizator 19:42, 18 Ianuarie 2010
bunurile pot fi folosite in toata aceasta perioada, deoarece nu sunt reglementari contrarii, dar in ceea ce priveste suma de bani, ar fi bine sa-i scoateti din banca inainte de a suspenda activitatea si sa-i "pastrati" folosindu-i pana la revenirea in activitate...;)
daca societatea este platitoare de TVA atentie la prevederile pc. 53 alin 7 din normele metodologice de aplicare a Codului fiscal (HG 1620/2009):
"In cazul persoanelor impozabile care figureaza in lista contribuabililor inactivi conform art. 11 din Codul fiscal, precum si al persoanelor in inactivitate temporara, inscrisa in Registrul Comertului, a caror inregistrare in scopuri de TVA a fost anulata de catre organele fiscale competente, conform art. 153 alin. (9) din Codul fiscal, se considera ca activele corporale fixe, altele decat cele care sunt considerate bunuri de capital conform art. 149 din Codul fiscal, care nu sunt amortizate integral, sunt alocate pe perioada de inactivitate unei activitati fara drept de deducere, fiind obligatorie ajustarea taxei conform art. 148 lit. c) din Codul fiscal pentru valoarea ramasa neamortizata. Ajustarea va fi reflectata in ultimul decont de taxa depus inainte de anularea inregistrarii in scopuri de TVA a persoanei impozabile. Daca persoanele impozabile solicita inregistrarea in scopuri de TVA conform art. 153 din Codul fiscal, atunci cand inceteaza situatia care a condus la scoaterea din evidenta, pot ajusta conform alin. (2) lit. b) taxa aferenta activelor corporale fixe, altele decat cele care sunt considerate bunuri de capital potrivit art. 149 din Codul fiscal pentru valoarea ramasa neamortizata. Ajustarea va fi reflectata in primul decont de taxa depus dupa inregistrarea in scopuri de TVA a persoanei impozabile sau, dupa caz, intr-un decont ulterior."

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pentru ce categorii de bunuri se face ajustare de tva la firmele aflate in inactivitate? OanaLH OanaLH Pentru ce categorii de bunuri se face ajustare de tva la firmele aflate in inactivitate? Nu am inteles exact daca fac ajustare doar pt mijloace fixe ... (vezi toată discuția)
Anulare cod tva tampau gabriela tampau gabriela SC infiintata in dec.2010 , nu a avut activitate de la infiintare pana acum. Am fost inregistrati ca platitori de tva . In deconturile depuse am avut tva de ... (vezi toată discuția)
Ajustare tva in cazul anularii inregistrarii in scopuri de tva adela79 adela79 Am o rugaminte. Avem o societate platitoare de TVA, cu activitatea suspendata la Registrul Comertului incepand cu data de 01.07.2009. Zilele acestea ne vine de ... (vezi toată discuția)