Despre webinarii
Doar abonații premium au acces regulat la webinariile premium, realizate împreună cu specialiști de top, pe o multitudine de domenii - de la legislația muncii și fiscalitate până la cea de mediu sau GDPR.
Informațiile oferite de specialiști au o utilitate imediată și vin să rezolve probleme reale cu care orice companie se confruntă.
Legat de tratamentul fiscal al tichetelor cadou sunt mai multe opinii. O societate acorda tichete cadou, lunar, salariatilor sai. Acestea sunt cuprinse in baza de calcul a impozitului pe salarii. Potrivit legii 293/ 2006, conform art.12 alin.2 (norme metodologice), nu se calculeaza si nu se retin contributiile sociale.
Totusi, din diferitele discutii, mi s-a spus ca trebuie sa calculez si contributiile sociale.
Cum este corect sa tratez, d.p.d.v. fiscal, acordarea tichetelor cadou?
Tichetele cadou pot fi acordate salariatiilor unei societatii avand urmatoarele implicatii fiscale: Cheltuiala cu tichetele cadou acordate in conditiile unor campanii promotionale este deductibila fiscal in limita a 2% din fondul de salarii; tichetele cadou sunt impozabile cu cota de impozit pe venit de 16%; tichetele cadou nu intra in baza lunara a contributiilor sociale;
Societatea are urmatoarele obligatii: de a retine impozitul pe veniturile asimilate salariilor in cota de 16% aplicabila valorii tichetelor cadou acordate; de a declara impozitul retinut in declaratia declaratia 112 „Declaraţie privind obligatiile de plată a contributiilor sociale, impozitului pe venit şi evidenţa nominala a persoanelor asigurate”; de a plati impozitul pe veniturile asimilate salariilor retinut de la persoanele fizice, pana la data de 25 a lunii urmatoare celei in care s-au acordat tichetele cadou; de a declara venitul obtinut de fiecare persoana fizica beneficiara a tichetelor cadou in declaratia 205 “Declaratie informativa privind impozitul retinut la sursa si castigurile/pierderile realizate, pe beneficiari de venit”, cu termen de depunere ultima zi a lunii februarie a anului urmator celui in care s-au acordat tichetele cadou.
Curs practic de implementare SAF-T: Ce date raportăm și cum în noile declarații cerute de ANAF
Noua declarație 406 presupune raportarea la Fisc a tuturor datelor din contabilitatea unei firme (încasările și plățile, produsele aflate în stoc, taxele plătite, înregistrările contabile etc.) într-un mod standardizat, care trebuie să respecte întocmai schema tehnică impusă de autoritatea fiscală.
Cursul practic oferit de avocatnet.ro va cartografia noul sistem SAF-T, fiind gândit ca un instrument de orientare în care vom analiza aplicat, timp de 8 ore, noul sistem de raportare, astfel încât fiecare participant să înțeleagă cum se identifică și se raportează informațiile cerute de Fisc prin declarația 406.