avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 743 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Impozit pe venit, ... Tichete cadou
Discuție deschisă în Fiscalitate - Impozit pe venit, CAS, CASS

Tichete cadou

Legat de tratamentul fiscal al tichetelor cadou sunt mai multe opinii. O societate acorda tichete cadou, lunar, salariatilor sai. Acestea sunt cuprinse in baza de calcul a impozitului pe salarii. Potrivit legii 293/ 2006, conform art.12 alin.2 (norme metodologice), nu se calculeaza si nu se retin contributiile sociale.
Totusi, din diferitele discutii, mi s-a spus ca trebuie sa calculez si contributiile sociale.

Cum este corect sa tratez, d.p.d.v. fiscal, acordarea tichetelor cadou?
Cel mai recent răspuns: silvercanine , utilizator 09:37, 14 Mai 2013
Tichetele cadou pot fi acordate salariatiilor unei societatii avand urmatoarele implicatii fiscale: Cheltuiala cu tichetele cadou acordate in conditiile unor campanii promotionale este deductibila fiscal in limita a 2% din fondul de salarii; tichetele cadou sunt impozabile cu cota de impozit pe venit de 16%; tichetele cadou nu intra in baza lunara a contributiilor sociale;

Societatea are urmatoarele obligatii: de a retine impozitul pe veniturile asimilate salariilor in cota de 16% aplicabila valorii tichetelor cadou acordate; de a declara impozitul retinut in declaratia declaratia 112 „Declaraţie privind obligatiile de plată a contributiilor sociale, impozitului pe venit şi evidenţa nominala a persoanelor asigurate”; de a plati impozitul pe veniturile asimilate salariilor retinut de la persoanele fizice, pana la data de 25 a lunii urmatoare celei in care s-au acordat tichetele cadou; de a declara venitul obtinut de fiecare persoana fizica beneficiara a tichetelor cadou in declaratia 205 “Declaratie informativa privind impozitul retinut la sursa si castigurile/pierderile realizate, pe beneficiari de venit”, cu termen de depunere ultima zi a lunii februarie a anului urmator celui in care s-au acordat tichetele cadou.



Multumesc!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Tichete cadou ca venit la pfa? madellaine madellaine buna ziua, va rog sa-mi spuneti daca tichetele cadou acordate de Craciun unei PFA cu care colaboreaza societatea se considera venit cu impozit retinut la ... (vezi toată discuția)
Tichetul codou - impozitare 16% + contributii ? 22.08.2009 22.08.2009 Buna ziua as dori sa stiu , daca la tichetele cadou acordate tuturor salariatiilor se iau contributii de 10.5%,05%, 5.5% + impozit de 16 % ... (vezi toată discuția)
Tichete cadou tatiana1 tatiana1 Am acordat din fondul de protocol pe care nu l-am depasit tichete cadou unor clienti fideli.Am facut situatia analitica nume prenume CNP.In CF si in Normele de ... (vezi toată discuția)