avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 434 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... fractiuni de luni
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

fractiuni de luni

buna ziua imi puteti raspunde in cazul celor 12luni de lucru pentru primirea indemnizatiei de crestere a copilului ce se intelege prin fractiuni de luni exact cate zile se pot considera o luna si de cate ori se poate accepta fractiunea ca luna,va multumesc
Cel mai recent răspuns: lfodor , utilizator 13:11, 11 Mai 2013
cate zile sunt necesare pentru a fi considerate o luna,va multumesc
Se precizeaza in OUG nr.111/2010:

ART. 4
(1) În calculul celor 12 luni prevăzute la art. 2 alin. (1) se includ şi fracţiunile de lună în care s-au realizat venituri supuse impozitului, precum şi cele în care solicitanţii s-au aflat în situaţiile prevăzute la art. 2 alin. (5) şi (6), considerate lună întreagă.
(2) Prin fracţiune de lună se înţelege efectuarea a cel puţin jumătate din zilele lucrătoare din acea lună în care persoana îndreptăţită a realizat venituri supuse impozitului ori s-a aflat în una sau mai multe dintre situaţiile prevăzute la art. 2 alin. (5) şi (6).
(3) Prin excepţie, se acceptă ca de cel mult 3 ori fracţiunea de lună să fie constituită dintr-un număr mai mic de zile lucrătoare decât cel prevăzut la alin. (2).
(4) În situaţia în care naşterea copilului se produce înainte de termen, perioada prevăzută la art. 2 alin. (1) se diminuează cu perioada cuprinsă între data naşterii copilului şi data prezumată a naşterii, certificată de medicul de specialitate.
va multumesc frumos pentru raspuns

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Indemnizatie likmnn likmnn Buna ziua, sunt angajat din data de 15.05.2017, iar copilul s-a nascut la data de 24.04.2018, mama nu lucreaza si din cate am inteles nici eu nu pot beneficia ... (vezi toată discuția)
Concediu de crestere a copilului corduneanuloredana corduneanuloredana Buna seara? Sunt insarcinata in 4 luni, pe 10 august 2018 e data probabila a nasteri . Eu pe data de 11 august 2018 fac 1 an de zile . Pot beneficia de ... (vezi toată discuția)
Sarcina, indemnizatie dobreramona dobreramona Eu sunt angajata din 14.07.2016,si am cam 6-7 luni de sarcina. Daca nasc dupa data de 14.07.2017 stiu ca beneficiez de indemnizatie copil. Ce se intampla ... (vezi toată discuția)