avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1059 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Indemnizatie de somaj in caz de expirare CIM pe ...
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Indemnizatie de somaj in caz de expirare CIM pe perioada determinata

Buna seara,
Eu am un contract pe perioada determinata si anume 23 iulie 2012-30 iunie 2013.
Intrebarea mea este daca aceasta perioada acopera stagiul de cotizare de 12 luni pt a obtine ajutorul de somaj (fara a mai apela la o adeverinta de la locul anterior de munca)? Eu am socotit ca ar fi exact 12 luni, deoarece pe luna iulie am primit salariu integral. In caz contrar stiu ca trebuie sa solicit si adeverinta tip de la locul anterior de munca. Ati putea sa ma lamuriti va rog daca luna iulie 2012 intra in calcul avand in vedere data inregistrarii contractului?
Multumesc frumos !
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 14:33, 15 Mai 2013
Nu conteaza cat ati primit salariu, aveti nevoie de exact 12 luni, integrale, pentru a beneficia de somaj. Deci va sfatuiesc sa solicitati adeverinta si de la locul de munca anterior, pentru a avea 12 luni de vechime in ultimele 24 de luni.
Nu aveti minim 12 luni stagiu de cotizare la somaj , avand in vedere perioada postata de dvs .. insa va trebui sa ne spuneti si care a fost durata timpului de munca prevazut in c.i.m.? .. norma intreaga, timp partial ..
Durata timpului de munca prevazut in cim-ul amintit mai sus a fost timp partial, 40 ore/luna. Exista o restrictie in obtinerea ajutorului de somaj in cazul contractelor cu timp partial ?
Multumesc
Nu exista o restrictie , insa stagiul de cotizare se calculeaza proprtional cu timpul de munca prevazut in c.i.m. .. astfel, ca sa puteti indeplini conditia stagiului de cotizare la somaj de 12 luni in ultimele 24 de luni ar trebui ca timpul de munca prevazut in c.i.m. sa fie de cel putin 4 ore/zi -

Timpul dvs de munca de 40 ore/luna nu va permite sa indepliniti conditia stagiului de cotizare la somaj.
Ma scuzati dar nu imi este inca foarte clar, cred ca nu v-am dat detaliile legate de locul de munca anterior, unde am avut norma intreaga timp de 10 ani, pana in 30 mai 2012, avand decizia de desfacere CIM cu acordul partilor. Dupa care am intrerupt pana la 23 iulie 2012 si de aici am explicat mai sus.....
Multumesc

Alte discuții în legătură

Beneficiez de somaj dupa cim cu jumate norma si concediu crestere copil? Mira_A Mira_A Buna ziua, Beneficiez de somaj daca am lucrat inainte de a intra in concediu crestere copil cu norma 6 ore timp de cel putin un an? Am fost in concediu ... (vezi toată discuția)
Cum pot obtine ajutor de somaj? cabincrew cabincrew Buna ziua, As dori sa stiu daca in cazul unui CIM pe perioada determinata, in cazul concedierii pe motiv de restructurare, as putea beneficia de ajutor de ... (vezi toată discuția)
Indemnizatie somaj aniko85 aniko85 Buna ziua! Va rog sa-mi ajuta cineva cu un raspuns! Sunt in urmatoarea situatie: Sunt angajata din 7iunie 2010 pana la 30iunie 2012 cu timp partial (4 ore pe ... (vezi toată discuția)