avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1103 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Indemnizatie de somaj in caz de expirare CIM pe ...
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Indemnizatie de somaj in caz de expirare CIM pe perioada determinata

Buna seara,
Eu am un contract pe perioada determinata si anume 23 iulie 2012-30 iunie 2013.
Intrebarea mea este daca aceasta perioada acopera stagiul de cotizare de 12 luni pt a obtine ajutorul de somaj (fara a mai apela la o adeverinta de la locul anterior de munca)? Eu am socotit ca ar fi exact 12 luni, deoarece pe luna iulie am primit salariu integral. In caz contrar stiu ca trebuie sa solicit si adeverinta tip de la locul anterior de munca. Ati putea sa ma lamuriti va rog daca luna iulie 2012 intra in calcul avand in vedere data inregistrarii contractului?
Multumesc frumos !
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 14:33, 15 Mai 2013
Medicul de familie sau orice alt medic elibereaza adeverinte medicale care sa ateste starea dvs de sanatate si capacitatea dvs de munca si care sa fie conforme cu realitatea. Daca acestea nu corespund adevarului va raspunde disciplinar in fata Colegiului medicilor si penal in fata organelor de urmarire penala.
In cazul in va veti angaja, anterior angajarii, vi se va solicita efectuarea unor vizite medicale necesare ocuparii postului respectiv. Acestea sunt diferite in functie de postul ocupat. In fisa de aptitudine va scrie daca sunteti apt sau nu de munca.
Ultima modificare: Miercuri, 15 Mai 2013
Florin Cioca, Consilier juridic
Pe adeverinta pentru somaj medicul de familie va scrie "apt pentru munca, cu urmatoarele restrictii (conditii):... " si insira care sunt restrictiile (conditiile).

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Beneficiez de somaj dupa cim cu jumate norma si concediu crestere copil? Mira_A Mira_A Buna ziua, Beneficiez de somaj daca am lucrat inainte de a intra in concediu crestere copil cu norma 6 ore timp de cel putin un an? Am fost in concediu ... (vezi toată discuția)
Cum pot obtine ajutor de somaj? cabincrew cabincrew Buna ziua, As dori sa stiu daca in cazul unui CIM pe perioada determinata, in cazul concedierii pe motiv de restructurare, as putea beneficia de ajutor de ... (vezi toată discuția)
Indemnizatie somaj aniko85 aniko85 Buna ziua! Va rog sa-mi ajuta cineva cu un raspuns! Sunt in urmatoarea situatie: Sunt angajata din 7iunie 2010 pana la 30iunie 2012 cu timp partial (4 ore pe ... (vezi toată discuția)