Doresc sa infiintez un service auto intr-o zona de case, in centrul civic al orasului si as dori sa stiu de ce autorizatii am nevoie pentru a fii in legalitate. Este nevoie si de acordul vecinilor din zona apropiata punctului de lucru?
Buna ziua!
In primul rand, strict pe domeniul meu, daca veti face si vopsitorie auto, aveti nevoie si de autorizatie de mediu.
In privinta infiintarii unui service in conditiile expuse de d-voastra, avand in vedere faptul ca doriti sa desfasurati aceasta activitate intr-o zona de locuinte (spatiu presupun ca este incadrat tot ca locuinta/ anexa), va trebui sa solicitati Primariei schimbarea destinatiei terenului/ constructiei, printr-un CU. In CU, Primaria va va specifica ce acorduri/ avize/ autorizatii aveti nevoie pt a functiona (se poate cere si acordul vecinilor); avand in vedere faptul ca la nivelul fiecarui Consiliu Local exista si acte normative proprii, conditiile pot fi diferite de la un oras la altul, asa ca cele mai corecte informatii cred ca le puteti obtine de la Primaria localitatii d-voastra.