avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1080 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Sanse de rejudecare dupa o contestatie in anulare ...
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei penale - reguli, acte, termene, căi de atac

Sanse de rejudecare dupa o contestatie in anulare admisa

daca o contestatie in anulare a fost admis in principiu si am fost eliberat inseamna ca am sanse la rejudecare?
se admit in principiu asa mai usor sau mai rar?
Cel mai recent răspuns: CLAUDIU LASCOSCHI , Avocat 16:28, 11 Mai 2013
Instanta de penal examineaza admisibilitatea in principiu a cererii de contestatie in cazurile prevazute de art. 386 lit. a)-c) si e), fara citarea partilor.nstanta constatand ca cererea de contestatie este facuta in termenul prevazut de lege, ca motivul pe care se sprijina contestatia este dintre cele prevazute in art. 386 si ca in sprijinul contestatiei se depun ori se invoca dovezi care sunt la dosar, admite in principiu contestatia si dispune citarea partilor interesate.La termenul fixat pentru judecarea contestatiei in anulare, instanta, ascultand partile si concluziile procurorului, daca gaseste contestatia intemeiata, desfiinteaza prin decizie hotararea a carei anulare se cere si procedeaza fie de indata, fie acordand un termen, dupa caz, la rejudecarea recursului, sau la rejudecarea cauzei dupa casare.
inteleg...in admitere in principiu trec dosarele mai usor..aproape toate dosarele? daca a fost admis in principiu sa zic am sanse de 50 %?
Daca v-ati intemeiat contestatia pe articolul 386 lit. a)-c) si e)C.p. pen. asa e procedura: admisibilitate in principiu fara citarea partilor si dupa judecarea propriu zisa a contestatiei.
Faptul ca ati fost pus in liberate mie imi spune ca aveti sanse...si in general nu gresesc...ceea ce va poate face sa sperati fara a fi o simpla speranta desarta...dar...nici nu inseamna ca este sigur...
Cat priveste materializarea sanselor depinde de ceea ce se va intampla mai departe.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ce este o contestatie in anulare palaghiacristinela palaghiacristinela am o prietena care este chemata ca parte vatamata in proces cu cineva ca inculpat pentru contestatie in anulare-fond-art.176C.p. si nu stie ce inseamna ... (vezi toată discuția)
Atacarea contestatiei in anulare oltul oltul daca o conrtestatie in anulare va fi respins pot sa l atac cumva? si daca da unde? (a fost admis in principiu) (vezi toată discuția)
Eroare judiciara windwolf35 windwolf35 va rog frumos sa ma ajutati cu un sfat bun....in urma cu 10 ani se comite o grava eroare judiciara impotriva mea de catre justitie in sensul ca am fost judecat ... (vezi toată discuția)