avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 669 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Evacuarea unei persoane si anularea cartii sale de ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Evacuarea unei persoane si anularea cartii sale de identitate

buna ziua,
acum aproximativ 25 de ani am luat o persoana in spatiu.
va rog sa-mi spuneti care este procedura prin care o pot scoate
mentionez ca proprietari suntem eu si sotul meu.doar unul din noi a fost cu acea persoana la politie cand i s-a emis buletinul
cu multumiri
1-Varianta amiabia- convingeti beneficiarul vizei sa isi schimbe domiciliul sau ,daca cunoasteti unde locuieste in fapt puteti anunta la sectia de politie de care apartine ca locuieste acolo fara forme legale.
2-Promovarea unei actiuni in evacuare si obtinerea unei hotarari judecatoresti defintive si irevocabile.
3-Mergeti la un notar si faceti o declaratie pe proprie raspundere prin care aratati ca persoana respectiva nu mai locuieste la adresa imobilului proprietate personala pe care o depuneti la sectia de politie cu care apartineti de domiciliu.
Pentru a preintampina situatii neplacute cu comunicare amenzi, depuneti o declaratie la administratia financiara responsabila domiciliului dvs si una la oficiul postal -sa nu mai trimita corespondenta sosita pe numele respectivului.
Cu aceste declaratii rezolvati orice problema sau situatie in sarcina respectivului care ar implica verificari ale autoritatii la domiciliul dvs

Ultima modificare: Duminică, 12 Mai 2013
Cornel Vasile, Consilier juridic
Pai mai are buletinul valabil dupa atata timp ?
Care e problema, ca are buletin la adresa sau sta cu dvs si vreti s-o dati afara ?
Ultima modificare: Sâmbătă, 11 Mai 2013
gi-jane2, moderator
nu a locuit la mine tot timpul, in ultimii 9 ani a locuit cu un concubin,in toata perioada de 25 ani a avut mai multi concubin, cu , care a convietuit, dar nici unul nu vrut sa-i faca viza. a fost pensionata pe caz de boala de la neuropshiatrie, acum ia si medicamente si alcool si a dat-o afara si ultimul concubin. in toti anii acestia i-am facut buletin ca avea nevoie si la medic , la spital...etc . nu se mai poate , cu toata mila , nu mai putem suporta un asemenea om.
v-am intrebat despre procedura cea mai simpla....
ma gandeam ca mergem la politia de care apartinem si facem o cerere de scoatere din spatiu,
banuiesc ca-i foarte simplu din moment ce noi suntem proprietari de o viata .
Cine e, locuiti impreuna acum ?
Nu, politia nu se baga, aveti nevoie de o hotarare a instantei.
mama mea. care a hoinarit toata viata , din pacate,
acum 25 de ani cand s-a despartit a cazut pe capul meu , am vrut sa o duc la 30km de bucuresti la socrii mei. dar nu vrea , ca nu mai are atata libertate ca la bucuresti.

Alte discuții în legătură

Sunt major dar student, mama ma poate da afara din casa ? darksideliar darksideliar daca am 25 ani, sunt la facultate anul 1 (m-am inscris acum), si adresa din buletin este cea unde locuiesc in prezent.. ma poate da mama afara din casa ? stiam ... (vezi toată discuția)
Evacuare din locuinta a unei persoane fara domiciliu stabil la adresa mr2005 mr2005 Buna ziua, casa in care locuieste mama mea este proprietatea ei si a tatalui care este decedat.Din pacate nu am reusit sa facem succesiunea in urma decesului ... (vezi toată discuția)
Familie datã afarã de pãrinții unuia dintre soți irinam5 irinam5 Bună ziua. Locuim într-o casă cu etaj care este proprietatea mamei soțului meu. În această casă, la etaj locuim noi cu cei doi copii minori (eu, ... (vezi toată discuția)