avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 693 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Permis suspendat pentru ca am tras pe cineva cu rolele
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Permis suspendat pentru ca am tras pe cineva cu rolele

Salut,
Nu am avut altceva mai bun de facut decat sa trag 2 tovarasi cu rolele dupa masina prin parcarea unui supermarket. Intre timp a aparut o masina de politie si am dat sa plec si s-a luat dupa mine, am tras pe dreapta si m-au invitat la sectia de politie.Aici mi-au adus la cunostinta pentru ce m-au oprit si am primit amenda 750 lei(300 lei pentru ca i-am tras pe baieti si 450 ca "am fugit de ei") + permisu retinut pentru 30 de zile... Au dreptul sa ma sanctioneze daca nu sunt pe drumul public ci in parcarea privata a unui supermarket?
Iar a doua intrebare daca depun contestatie la tribunal imi primesc permisul pe timpul procesului si daca da cand? in ziua cand am depus cererea?

din spusele lor fapta savarsita este prevazuta de:
art.101/1/13 din oug 195/02 si sanctionata de art.101/1/13 din oug 195/02
art.100/3/7 din oug 195/02 si sanctionata de art.100/3/7 din oug 195/02
Cel mai recent răspuns: cyan , moderator 11:08, 15 Mai 2013
faptele au fost incadrate corespunzator. nu aveti sanse in instanta.

parcarea unui supermarket este considerata drum public intrucat trebuie respectate regulile de circulatie.

art.6 0oug195
14. drum public – orice cale de comunicaţie terestră, cu excepţia căilor ferate, special amenajată pentru traficul pietonal sau rutier, deschisă circulaţiei publice; drumurile care sunt închise circulaţiei publice sunt semnalizate la intrare cu inscripţii vizibile;
dar se suspenda si permisul pentru aceste fapte? sau sa pot sa micsorez din amenda macar sa imi scoata ca am fugit de ei pentru ca aia nu ii adevarata
Art.100. -
(3) Constituie contravenţie şi se sancţionează cu amenda prevăzută în clasa a II-a de sancţiuni şi cu aplicarea sancţiunii contravenţionale complementare a suspendării exercitării dreptului de a conduce pentru o perioadă de 30 de zile săvârşirea de către conducătorul de autovehicul sau tramvai a următoarelor fapte:
f) nerespectarea semnalelor, indicaţiilor şi dispoziţiilor poliţistului rutier aflat în exercitarea atribuţiilor de serviciu;

Art.101. - (1) Constituie contravenţii şi se sancţionează cu amenda prevăzută în clasa a III-a de sancţiuni următoarele fapte săvârşite de persoane fizice:
13. nerespectarea regulilor privind transportul persoanelor şi al obiectelor în sau pe vehicule;

aveti dreptul sa depuneti plangere impotriva pv in termen de 15 zile de la comunicare si sa solicitati anularea pedepsei complementare de suspendare a permisului de conducere dar trebuie sa prezentati dovezi ca nu ati "fugit". ii puteti pune martori pe "roleri" :)
da dar este interpretabila
"13. nerespectarea regulilor privind transportul persoanelor şi al obiectelor în sau pe vehicul", iar ei nu erau pe masina ci se tineau de ea
:happy:
asa este. legea este interpretabila.

persoanele se tineau de masina cand erau obligate sa fie in masina.

pentru ca se poate, la urmatoarea modificare a oug195 probabil vor completa si variantele "de" si "sub"! ;)

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Suspendare permis de conducere - depasire pe trecerea de pietoni Cristi1234567 Cristi1234567 Buna ziua! Am rugamintea, daca se poate, sa ma ajutati cu un raspuns referitor la urmatoarea speta: Am depasit un autoturism in dreptul unei treceri de ... (vezi toată discuția)
Bună seara as fi interesat pentru următoarea problema dacă ... Georgel96 Georgel96 Bună seara as fi interesat pentru următoarea problema dacă se poate sa ma ajute cineva va rog frumos.in urma cu câteva zile am avut un accident intre sofer ... (vezi toată discuția)
Bună ziua. mi s-a reținut și suspendat permisul de conducere ... imaghiar imaghiar Bună ziua. M- i s- a reținut și suspendat permisul de conducere pe 60 zile. Motivul, neacordarea de prioritate la pietoni. Cum s- a întâmplat : Am ... (vezi toată discuția)