avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 940 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Cerere respinsa judecatorie
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Cerere respinsa judecatorie

Buna ziua, pe data de 9 feb 13 am trecut pe rosu.M-a oprit politia si mi-a suspendat permisu pe 30 zile. Mi l-am recuperat facand contestatie. Vineri pe 10 am avut termen s m prezint la judecatorie. Astazi am sunat la dansi si mi au zis ca Cererea de contestatie a PV nu a fost valida sau ceva de genu asta. Va rog mult o idee. Ce s fac? Sa fac recurs sau sa mi depun permisul? Pot de exemplu maine sa ma duc sa mi depun permisul? Trebuie neaaparat s astept acasa hartia aceea de la judecatorie? Rog cateva pareri si raspunsuri.
Multumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: vlad_chirita_28 , utilizator 10:15, 14 Mai 2013
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Banuiesc ca instanta de judecata s-a pronuntat prin respingerea plangerii contraventionale ca neintemeiata. In atare situatie mergeti sa depuneti permisul la sectia de politie.
succes.
av.M.Hornea
Legea spune ca intermen de 15 zile de la data ramanerii definitive si irevocabile a hotararii judecatoresti prin care s-a respins plangerea, sunteti obligat sa va prezentati la serviciul politiei rutiere care va are in evidenta pentru a preda permisul.
Aveti urmatoarele alternative, dat fiind faptul ca legea spune ca aveti aceasta obligatie in termen de 15 zile de la ramanerea defintiiva si irevocabila a hotararii:
1.asteptati sa vi se comunice hotararea si faceti recurs in termenul de 15 zile de la comunicare Termenul de 15 zile in care trebuie sa depuneti permisul va curge in aceasta imprejurare de la data pronuntarii solutiei in recurs.
2.asteptati sa vi se comunice hotararea , nu declarati recurs, dar la expirarea termenului in care trebuia sa-l declarati hotararea devine definitiva si irevocabila prin nerecurare si acesta este momentul cand incep sa curga cele 15 zile in care sa depuneti permisul.
Va sugerez sa alegeti varianta 2.
la predare permisul trebuie insotit de copia legalizata a hotararii definitive, in caz contrar puteti avea surpriza sa nu va primeasca politia permisul.
Ma gandesc s fac recurs pentru a tine mai mult permisul, pentru a ma folosi de el.Poate prind si vacanta judecatoreasca.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Suspendare permis faleza faleza am dus permisul la politie in vederea suspendarii,si mi-au dat inca 30 de zile pentru ca am depasit termenul de 15 zile de la data procesului desi in ziua in ... (vezi toată discuția)
Hotarare definitiva si irevocabila - termen de predare a permisului AntonioStefan AntonioStefan Buna seara, Pe 25 februarie mi-a fost respinsa contestatia facuta la Judecatorie in urma unui eveniment rutier. Permisul mi-a fost suspendat pe 30 zile si ... (vezi toată discuția)
Termen predare permis la politie dupa ce plangerea contraventioanla a fost respinsa in instanta eul_liric eul_liric Buna Ziua, In data de 12.12.2012 in urma ultimului termen pentru plangerea contraventionala formulata de mine impotriva politiei rutiere s-a pronuntat ... (vezi toată discuția)