Buna ziua,
Sunt in concediu de ingrijire copil. In cursul zilei de astazi, am aflat ca la calcularea indemnizatiei intra si valoarea tichetelor de masa. In adeverinta pe care am primit-o de la firma pentru dosar, nu figureaza decat salariul, fara a fi prinsa si valoarea tichetelor de masa. Pot sa mai inaintez o adeverinta in care sa fie prinsa si valoarea tichetelor de masa, sau am ramas fara acesti banuti? In cazul acesta cine va raspunde?
Multumesc,
Adriana Zaman.
1. Incercati sa refaceti adeverinta si sa o duceti dvs. la Agentia Judeteana pentru Plati si Inspectie Sociala, cea care aproba si plateste indemnizatia pentru CCC.
2. Angajatorul dvs. trebuia sa stie ce venituri se trec in adeverinta si dvs. trebuia sa stiti si sa-i cereti sa va treaca si veniturile din tichete de masa.
Se poate plati retroactiv, sau se va mai plati pe perioada ramasa pana la terminarea concediului?
Nu cunosc foarte bine legislatia din domeniul resurselor umane...Am aflat absolut intamplator, ca trebuia prinsa si aceasta valoare...
Dar personalul de la resurse umane nu trebuia sa stie acest lucru? Nu era un venit pe care il aveam de la o alta societate, dintr-un part-time....
1. Nu stiu daca se poate acorda retroactiv si de aceea v-am spus sa mergeti direct la AJPIS si o sa va lamureasca acolo (eu cred ca se poate plati si retroactiv daca dovediti ca acele venituri sunt din cele 12 luni premergatoare nasterii copilului).
2. In raspunsul anterior v-am spus ca angajatorul (prin salariatii sai de specialitate) trebuia sa stie ce venituri se trec in adeverinta dar, la fel, si dvs. trebuia sa stiti si sa cereti completarea corecta a adeverintei.