avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 813 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Calculul indemnizatiei crestere copil - adeverinta ...
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Calculul indemnizatiei crestere copil - adeverinta incompleta?

Buna ziua,
Sunt in concediu de ingrijire copil. In cursul zilei de astazi, am aflat ca la calcularea indemnizatiei intra si valoarea tichetelor de masa. In adeverinta pe care am primit-o de la firma pentru dosar, nu figureaza decat salariul, fara a fi prinsa si valoarea tichetelor de masa. Pot sa mai inaintez o adeverinta in care sa fie prinsa si valoarea tichetelor de masa, sau am ramas fara acesti banuti? In cazul acesta cine va raspunde?
Multumesc,
Adriana Zaman.
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 13:43, 28 Mai 2013
1. Incercati sa refaceti adeverinta si sa o duceti dvs. la Agentia Judeteana pentru Plati si Inspectie Sociala, cea care aproba si plateste indemnizatia pentru CCC.

2. Angajatorul dvs. trebuia sa stie ce venituri se trec in adeverinta si dvs. trebuia sa stiti si sa-i cereti sa va treaca si veniturile din tichete de masa.
Se poate plati retroactiv, sau se va mai plati pe perioada ramasa pana la terminarea concediului?
Nu cunosc foarte bine legislatia din domeniul resurselor umane...Am aflat absolut intamplator, ca trebuia prinsa si aceasta valoare...
Dar personalul de la resurse umane nu trebuia sa stie acest lucru? Nu era un venit pe care il aveam de la o alta societate, dintr-un part-time....
Ultima modificare: Marți, 14 Mai 2013
adrianazaman, utilizator
1. Nu stiu daca se poate acorda retroactiv si de aceea v-am spus sa mergeti direct la AJPIS si o sa va lamureasca acolo (eu cred ca se poate plati si retroactiv daca dovediti ca acele venituri sunt din cele 12 luni premergatoare nasterii copilului).

2. In raspunsul anterior v-am spus ca angajatorul (prin salariatii sai de specialitate) trebuia sa stie ce venituri se trec in adeverinta dar, la fel, si dvs. trebuia sa stiti si sa cereti completarea corecta a adeverintei.
Daca cei de la AJPIS va primesc adeverinta refacuta, atunci vor trebui sa va plateasca diferenta indemnizatiei retroactiv ..
Buna ziua,
As dori sa stiu daca la cal;culul venitului net intra si venitul din tichetele cadou, oferite de sarbatori?
Multumesc.

Alte discuții în legătură

Venituri pe adeverinta pentru calcularea indemnizatiei pentru ccc Mirela_2013 Mirela_2013 Buna ziua! Am si eu o nelamurire... Pe adeverinta tip ce se completeaza pentru idemnizatie, la veniturile realizate ar trebui inclusa si valoarea bonurilor de ... (vezi toată discuția)
Adeverinþã concediu de creºtere copil MIRELAIONICA MIRELAIONICA Bună ziua, Am şi eu o problemă trebuie să completez o adeverniţă pentru indemnizaţia de creştere copil iar a salariul net nu sunt lămurită dacă ... (vezi toată discuția)
Venituri nete luate in calcul pentru indemnizatie ccc Andrei_G Andrei_G Buna ziua, Am o nelamurire in legatura cu semnificatia veniturilor nete ce sunt luate in considerare pentru calculul indemnizatiei. Angajatorul, pe langa ... (vezi toată discuția)