avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 758 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Contract de munca- concedieri
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Contract de munca- concedieri

buna seara
Vreau sa ma lamuriti in urmatoarea problema,
Lucrez de 36 de ani intr-un institut de proiectari. In anul 2010 am absolvit un o facultate cu profil economic, dar, desi profilul facultatii se incadra in profilul institutului nu am fost trecuta pe studii superioare, desi colege ale mele care au terminat alte facultati au fost trecute pe studii superioare.
In anul 2012 am terminat si un program de masterat
Mentionez ca diploma de licenta am absovit-o cu media 10, iar diploma de master am absolvit-o tot cu 10. In loc sa fiu trecuta pe studii superioare, am primit un preaviz motivand ca sunt concedieri colective.
In timp ce pentru alte colege s-a gasit o rezolare respectiv mutarea la o alta sectie pentru mine nu.
Am in intretinere un fiu in varsta de 25 de ani cu handicap gradul II.
Avand in vedere cele de mai sus va rog sa-mi rapundeti daca am sansa sa pot sa-i dau in judecata,
In plus daca nu se poate solutiona problema va rog sa-mi comunicati daca pot beneficia de prevederile OUG nr.36/2013.
Cu stima
Eliza100






l
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 07:32, 14 Mai 2013
De masurile de protectie sociala pevazute in OUG nr.36/2013 beneficiaza persoanele disponibilizate prin concedieri colective efectuate in baza unui plan de disponibilizare, din cadrul unor societati nationale, regii autonome, companii nationale si societati comerciale cu capital majoritar de stat, institute nationale de cercetare-dezvoltare, precum si al societatilor comerciale si regiilor autonome subordonate autoritatilor administratiei publice locale.

Concedierea colectiva trebuie sa se faca in conditiile prevazute de Legea nr. 53/2003 - Codul muncii, dar nu mai tarziu de 90 de zile calendaristice de la data intrarii in vigoare a hotararii Guvernului prevazute la art. 2 din OUG nr.36/2013.

Pot beneficia de prevederile OUG nr.36/2013 numai persoanele care au incheiat contracte individuale de munca pe durata nedeterminata cu operatorii economici prevazuti mai sus cu cel putin 36 de luni inainte de data concedierii

Beneficiaza de prevederile prezentei ordonante de urgenta si persoanele care:
a) au fost preluate de operatori economici dintre cei prevazuti mai sus, in baza actelor normative in vigoare, daca au incheiat contracte individuale de munca pe durata nedeterminata cu operatori economici de la care au fost preluate in perioada de 36 de luni inainte de data concedierii.
b) au fost preluate de operatorii economici rezultati in urma divizarii sau a altor forme de reorganizare a operatorilor economici prevazuti mai sus, daca au incheiat contracte individuale de munca pe durata nedeterminata cu operatorii economici supusi divizarii sau altor forme de reorganizare, in perioada de 36 de luni inainte de data concedierii.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Salarii compensatorii deremitic deremitic Buna ziua In anul 1998,am fost disponibilizat de la o unitate a CFR ( care intre timp s-a privatizat) cu salarii compensatorii,Dupa 5 ani m-am reangajat la ... (vezi toată discuția)
Concediere bugetar marioboss1 marioboss1 ma intereseaza sa aflu daca pot beneficia de cel putin un salariu compensatoriu conform ccm la nivel national-mentioneaza ca urmeaza sa fiu dat in somaj-desi ... (vezi toată discuția)