avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 216 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... Informatii cont bancar - titular decedat
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

Informatii cont bancar - titular decedat

buna ziua. tatal meu a decedat de curand. eu stiam ca el avea un cont deschis la CEC , dar din pacate el nu a pus pe nimeni imputernicit. cum pot face sa aflu daca el mai are contul activ si daca mai are bani in acel posibil cont?va multumesc
Cel mai recent răspuns: ContSters214341 , utilizator 16:31, 14 Mai 2013
Veti avea nevoie de un certificat de calitate de mostenitor, altfel banca nu va da informatii.
am contract de vanzare-cumparare pe casa. am buletinul de unde pot dovedi ca sunt fiul. aceste sunt destule?sau trebuie ceva anume?
Nu intereseaza ca sunteti fiu, conteaza sa fiti mostenitor, certificatul il obtineti de la notar.
Mergeti la un notar de pe raza ultimului domiciliu al defunctului cu certificatul de deces, buletinul dvs, certificatul dvs de nastere. Daca sunteti departe de zona, puteti obtine informatii prin telefon de ce acte v-ar mai fi necesare.
va multumesc mult pentru informatii!!
Sau comunicati notarului banca unde credeti ca este contul deschis si ii cereti sa solicite informatii despre cont, pentru ca sumele sa fie inscrise in masa succesorala.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Succesiune - conturi bancare miara miara Daca o persoana are bani depusi in banca ( cu un imputernicit care poate scoate banii), dupa decesul sau acei bani revin imputernicitului sau se impart la toti ... (vezi toată discuția)
Succesiune. cont bancar ContSters267790 ContSters267790 a murit socrul meu si consoarta a gasit/aflat ca are un cont la o banca romaneasca cum aflu soldul contului respectiv? nu de alta ......dar ma gandesc la ... (vezi toată discuția)
Pot solicita băncii un extras de cont al defunctului pe baza declarației de acceptare a moștenirii? Îmi trebuie la dezbaterea succesiunii favex favex Cu o declaratie de acceptare expresa a mostenirii, deci in perioada de optiune succesorala, pot solicita bancii un extras de cont al defunctului de la momentul ... (vezi toată discuția)