avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 912 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... perioade asimilate
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

perioade asimilate

Perioada in care am beneficiat de indemnizatie de somaj(2004-2005)nu se considera perioada asimilata conf.art.49 lit.d,din legea 263/2010 ?
Parerea mea:
Art.49 lit.d)se refera la concediile medicale.
buna ziua, Perioada de somaj este considerata vechime si ce valoare contributiva se aduna la contributia pentru pensii? Aceasta perioada este luata in calcul pentru pensia anticipata(fara penalizare)? multumesc!

Pana la data de 1 aprilie 2001, perioada in care o persoana a beneficiat de indemnizatie de somaj este perioada asimilata stagiului de cotizare, iar la calculul punctajului mediu anual se utilizeaza salariul minim pe economie, brut sau net, dupa caz, sau salariul de baza minim brut pe tara din perioadele respective.
Insa, dupa data de 1 aprilie 2001, perioada in care o persoana a fost in somaj este perioada contributiva (se achita contributie de asigurari sociale), iar la determinarea punctajului lunar se iau in considerare drepturile banesti lunare acordate care au constituit baza de calcul a contributiei de asigurari sociale.


24-10-2012 12:01



Sursa:

[ link extern ]

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Care sunt cele mai avantajoase conditii pentru pensionarea anticipata? irinairina13 irinairina13 Buna ziua, Puteti sa-mi raspundeti, va rog, la urmatoarele intrebari: 1. Un barbat nascut in anul 1952 la cati ani se poate pensiona anticipat? In cazul ... (vezi toată discuția)
Perioada de somaj este perioada asimilata stagiului de cotizare? mihamihaela06 mihamihaela06 Buna ziua, Va rog sa ma lamuriti si pe mine in legatura cu perioada asimilata la pensie. Am cautat in legrea 263 din 16 dec 2010 si am gasit: ART. 49 ... (vezi toată discuția)
Stagiu de cotizare Andreibazavei Andreibazavei Stagiuld e cotizare somaj ser va adauga la stagiu de cotizare pensie? Sau sunt doua stagii diferite? (vezi toată discuția)